Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A BME által elismert Tehetségforrás Iskola lettünk

2016-05-26 10:43:56

Iskolánk május 19-én ünnepélyes keretek közt vehette át az „ELISMERT TEHETSÉGFORRÁS ISKOLA” kitüntető címet a Budapesti Műszaki Egyetem által szervezett ünnepségen.

 
 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem minden évben felméri a felvett középiskolások belépéskori tudásszintjét és nyomon követi tanulmányi előmenetelét. Ehhez kapcsolódóan a BME Tehetségsegítő Tanácsa 2016 tavaszán bővítette a középiskolákkal kapcsolatos programjait, kiemelt figyelemmel szemlélve azokat az intézményeket, ahonnan az egyetemen jól teljesítő hallgatók érkeztek. A program indításaként az egyetem összegyűjtötte azokat a középiskolákat, amelyek évente legalább hat, a matematika és fizika tantárgyak középiskolai tananyagára épülő hozott tudást felmérő „nulladik zárthelyit” kiválóan teljesítő diákot bocsátott ki. A matematika tantárgyra vonatkozó mérés alapján, az ország néhány száz középfokú intézménye közül a Boronkayt az ország  első harminc iskolája közé sorolták! 
 
Elismerve és megköszönve a középiskolánk alapos felkészítő munkáját, a BME-n 2016. május 19. tartott „Tehetségforrás Iskolák Találkozója” rendezvényen oklevelet és „A BME által elismert Tehetségforrás Iskola” táblát kaptunk. 
 
Faigl Ferenc, a Vegyészmérnöki és Biormérnöki Kar dékánja bevezetőjét követően az ünnepségen Dr. Józsa János docens köszöntötte a meghívott vendégeket, majd Szilágyi Brigitta docens és Dr. Pokol György, a Tehetségsegítő Tanács elnöke mutatta be programjukat és adták át az elismeréseket. A rendezvény végén kötetlen beszélgetésre került sor.