Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A DÖK felderítésre váró története

2013-10-23 09:34:41

Úgytűnik, hogy e felgyorsult világban, már a közelmúlt felderítése is kutató munkát igényel, úgyhogy a DÖK történetének feltárásában egyelőre az elnökök neveinek összeszedéséig jutottunk. Sajnos az évszámokban sem vagyunk elég biztosak, mert már nem mindenki emlékszik azokra pontosan. 

DÖK elnökök voltak:  
     
 
Scardone Vincenzo (2016-
Király István Márk (2014-2016)
Benyó Mária  (2012-2014)
Stedra Emese (2011-2012)
Marx Kinga (2008-2011)
Hugyecz Ádám (2004-2008)
Mezei Balázs (2003-2004)
Jakab Ági  (????-2003)
Havassy Viktória (????-????)
 
Nála akadt el a sor, tőle egyelőre még nem kaptunk választ a kérdésünkre, hogy ki volt az ő elődje.
 
Kérjük, aki tud hitelesebb évszámot mondani, esetleg a DÖK történetével kapcsolatban bármilyen további információval tud szolgálni, kérjük, írjon Benyó Mária címére: marcsika10@citromail.hu
 
Benyó Mária
jelenlegi DÖK elnök
 

DÖK-elnökök visszaemlékezései

Marx Kinga (2008-2011)

Hugyecz Ádámtól vettem át a DÖK elnökséget, ahol 2008-2011-ig tevékenykedtem. 
 
Mielőtt megválasztottak volna, előtte már a gólyatábor szervezésének nagy részét rám bízták. 
 
Úgy emlékszem vissza ezekre az évekre, hogy meglehetős céltudatossággal akartam tenni a diákságért, s ebben kiváló partner volt a csapat, a kisebbek és a nagyobbak is egyaránt elfogadtak. 
 
Bár vezetésem idején nagy újítások nem voltak, mégis úgy érzem, hogy érdemi munkát végeztünk az akkori diákönkormányzattal. Új alapokra fektettük a DÖK célkitűzéseit és munkáját. Ahogy a csapat felismerte, melyek a terveim, és hosszútávon miképpen szeretném megalapozni a DÖK-öt, úgy lettek egyre segítőkészebbek. 
 
Az én elnökségem alatt nyertük meg sok év után újra a diákpolgármester-választást. 
 
A bulikat is új szellemben rendeztük meg. Régebben 40-50 ember lézengett csupán e rendezvényeken, később 200 felettivé vált e bulik látogatottsága. 
 
Úgy próbáltuk a diákság akaratát érvényre juttatni, hogy mindenben meghallgattuk az osztályképviselők véleményét, javaslatait. Úgy érzem, s ebben azóta jó páran megerősítettek, hogy a vezetésem alatt a DÖK egy új arcát mutatta meg, amit Emese és Marcsi a továbbiakban még jobban érvényre juttatott.
 

 

Hugyecz Ádám (2004-2008)
 
2004-2008-ig voltam a DÖK elnöke, ezalatt Cs. Nagy András volt a segítő tanárunk, gyönyörű szakkifejezéssel, DMSP - Diákönkormányzat Munkáját Segítő Pedagógus. 
 
Abban az időben több évig tovább képeztük a DÖK tagjait. A MODE (Magyarországi Diákönkormányzatok Egyesülete) kb. kéthavonta tartott egész hétvégés képzést, amin 2003-2007 között legalább 10 diákunk vehetett részt. 
 
Fontos esemény volt a DÖK-iroda kiköltöztetése (egy teremmel arrébb hurcolkodtunk), a bútorok és a számítógép modernizálódása. 
 
Talán a legnagyobb újításunk abban az időben a Gólyatáborok megszervezése volt. (Emlékeim szerint az elsőt 2005-ben Schottner Ádám szervezte.) Ennek óriási sikere nyomán lett ez a rendezvény azóta az iskola egyik legstabilabb hagyománya. 
 
A Borshow a régi Ki-mit-tudok tradícióját folytatva 2006-ban éledt újra. Ez emlékeim szerint, leginkább Marx Kinga szívügye volt. 
 
Szintén nagy dolog volt, hogy 2003-ban megalakult a Váci Diákönkormányzat, amiben eleinte a Boronkay kissé szkeptikusan vett részt, de aztán hamarosan teljes mellszélességgel támogatta. Ezzel nem (csak) arra akarok utalni, hogy több csinos lányunk is benne volt, hanem gyakorlatilag a vezetőséget is mi adtuk, így az irányítás jóformán nálunk volt. Bővebb információval szolgálhat még: Dóka Nikolettát (jegyző), Bányavári Kata (alelnök/jegyző) valamint szerény személyem volt az elnök és a kabinetfőnök. 
 
A szalagavatók Cs. Nagy András szervezésében ebben az időszakban költöztek a művelődési házba.
Mikulásozásokon rendszeresen énekelgettünk is, mi, a beöltözöttek mindig nagyon élveztük, a diákok talán kevésbé. 
 
Az évi négy buli, ami 2003-2005-ben még nem volt az igazi, de utána már működött több teremben, több stílusban egyaránt. 
 
Egyszer volt egy jótékonysági plüssjáték-gyűjtés is.
 
Terveztük, hogy iskolarádiót is indítunk, de emlékeim szerint ebből nem lett semmi sem. A Bor-Lap szerkesztése, speciális kiadásokkal, mellékletekkel mindvégig működött. 
 
2003 körül a diákokért a Szervezeti és Működési Szabályzatban történtek változtatások. (Úgy emlékszem, voltak benne vicces dolgok.) 
 
Valamikor 2007-2008 között az utánpótlás javítása érdekében mi szerveztük a nyílt napokat. 
 
És a DÖK logót is mi terveztük!