Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíj

2014-09-10 06:51:51
A Duna-Dráva Cement Kft. pályázatot hirdet a váci általános, zeneiskolák és középiskolák diákjai számára a 2014/2015-ös tanévre a „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj programban való részvételre.
 
NAGYON FONTOS!!!
A PÁLYÁZÓKNAK OKTÓBER 1-JÉN 14:00-ig az igazgatóságon le kell adni!!!
 
A program célja olyan diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt, tíz hónapon keresztül ösztöndíjban részesülnek, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel.
 
Az ösztöndíj mértéke az általános iskolák tanulói számára 6.000 Ft/hó, a középiskolák diákjai számára 8.000 Ft/hó.
 
A pályázók köre: a pályázatra olyan diák jelentkezhet, aki
 
  • Vác közigazgatási területén működő általános és zeneiskola vagy középiskola nappali tagozatos tanulója érettségiző osztályig bezárólag
  • Megkezdte legalább az általános iskola 7. osztályát 
  • Tehetségígéret és fejlődésével, illetve eredményeivel kitűnik az átlagból
  • a 2013/2014-es tanév végén legalább 4,5-ös átlageredményt ért el.
 
A pályázónak valamennyi feltételnek meg kell felelnie!
 
Középiskolai pályázók esetében előnyt jelent az országos és nemzetközi versenyeken szerzett 1-5. helyezés, illetve publikáció valamely tudomány vagy művészeti ágban.
A diák kiemelkedő képességeit az osztályfőnök írásban mutatja be, annak valódiságáért felelősséget vállal.
 
Pályázni a hiánytalanul kitöltött űrlap megküldésével lehet, amelyet mellékelünk, illetve, ami letölthető a DDC honlapjáról is, erre a linkre kattintva.
Űrlap letöltése: 
Kitöltési útmutató letöltése: 
 
A pályázatnak tartalmaznia kell a szülő támogató nyilatkozatát, a személyi adatlapot, az osztályfőnök jellemzését, a tanuló vállalását, valamint az iskola igazgatójának aláírását. A beküldött pályázatokat az Alapítvány Kuratóriuma fogja elbírálni.
 
Figyelem:
Minden általános és zeneiskola maximum 3, minden középiskola maximum 10 diákot jelölhet. Amennyiben a meghatározott 4,5-ös átlageredményt adott oktatási intézményben egy diák sem éri el, javasoljuk, hogy juttassák el hozzánk annak az egy diáknak a pályázatát, akit az iskola közössége, megfelelő indoklással, valamilyen területen kiemelkedően tehetségesnek tart. 
A pályázat benyújtása díjtalan.
 
A pályázat postára adásának határideje:   2014. október 03. péntek 
A pályázat eredményhirdetése:                  2014. november
 
 
További felvilágosítás: Bászler Mária, HR igazgató baszlerm@duna-drava.hu vagy Konfár Mónika személyzetfejlesztési előadó konfarm@duna-drava.hu e-mail címen.
 
A pályázati kiírás elérhető a Duna-Dráva Cement Kft. hivatalos Facebook oldalán is.
 
Bászler Mária