Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A fiú futsal csapatunk az országos 3. helyen végzett

2018-02-12 08:59:00

A Pécsen 2018. február 10-11-én megrendezett Futsal Diákolimpia Országos Döntőjén iskolánk csapata öt győzelem és két döntetlen eredménnyel (ezzel egyébként mi szereztük a legtöbb pontot), 24:9-es gólaránnyal a 3. helyen zárt. 

Sokak véleménye szerint (beleértve a verseny elnökéét is) mi játszottuk a legszebb, legegységesebb játékot, s nekünk kellett volna nyerni. Sajnos az elődöntőben egy szintén jó csapattól büntetőpárbajban kikaptunk.

Eredmények időrendi sorrendben:

     Csoportmérkőzések:
Boronkay - Eger, Szilágyi  1:1  (itt megnyertük a büntetőpárbajt, bár utólag kiderült, nem volt tétje, végül az egriek a 18. helyen zártak)
Boronkay - Nyíregyháza, Széchenyi  4:1 (a nyíregyháziak 6. helyen zártak)
Boronkay - Székesfehérvár, Széchenyi  1:0 (játéktudásuk alapján akár dobogón is végezhettek volna, végül a 9. helyen zártak)
Boronkay - Békéscsaba, Zwak  6:1 (a békéscsabaiak végül 14.-ek lettek)

     Legjobb négy közé jutásért
Boronkay - Szolnok, Széchenyi  3:2  (az eredmény ellenére a meccs sima volt, ők a 8. helyen végeztek)

     Döntőbe jutásért
Boronkay - Szombathely, Nagy  2:2  (büntetőpárbajt a szombathelyiek nyerték 3:2 re, utána pedig a döntőben simán 3:0 verték a zalaegerszegieket)

     III. helyért:
Boronkay - Miskolc, Diósgyőri  7:2  (szép és eredményes játék a tavalyi bajnok ellen)
Ezt a meccset érdemes megnézni a Diákolimpia facebook oldalán. Most még pár napig elérhető. A közvetítésbe belehallatszik a mikrofon alatt üllő szobathelyiek beszélgetése: „Te jó ég, hogy tudtuk mi ezeket az előző meccsen legyőzni?!”

Csapatkapitányunkat, Földi Mátét (a kép jobbszélén) választották a torna legjobb játékosának.

Nagyítás

     A csapat tagjai voltak:
Balázs Máté
Berényi Márk
Brucker Lajos Bálint
Földi Máté
Hámor Zsombor
Klinger Olivér
Lédermayer András
Lugosi András
Skulka Botond
Szentesi Bence
Tóth Bálint István

Azt gondolom, hogy az ott mutatott magatartásunkkal, játékunkkal ismét elvittük a Boronkay jó hírét az ország sok szegletébe.

Fábián Gábor


Az idei tanévben a tavalyi tanévhez képest több mint 10%-kal több, 407 csapat vágott neki a Futsal Diákolimpia® küzdelmeinek. A több száz teamből a 19 megye és a főváros legjobb csapata jutott el az országos döntőbe.

A verseny ünnepélyes megnyitóján a versenyzők diákolimpiai esküt tettek, majd a következő  következtek a küzdelmek. A versenyek végén a három dobogós mellett elismerésben részesült a legjobb kapus, a legjobb mezőnyjátékos, a gólkirály és a bajnokcsapat testnevelője is. 

Az országos döntő fantasztikus hangulatban telt, a verseny legizgalmasabb pillanatait fotókon, illetve az élő közvetítés videóján a Diákolimpia® facebook médiás stábja rögzítette.

Az MDSZ  videója a bronzmérkőzésünkről

Az MDSZ fotói a két nap eseményeiről