Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A fokhagyma két arca – Nyílt, mikrobiológiai tehetséggondozó program

2016-12-13 20:38:06

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával „A fokhagyma két arca” címmel indított tehetséggondozó programot a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma.

 
                           

 
Az intézmény 2012-től Akkreditált Kiváló Tehetségpont, azonban már ezt megelőzően is a tehetséggondozás elkötelezett intézményeként tartották számon. Az iskola vezérelve: „Mindenki tehetséges valamiben!” 
 
A 2016 őszén is elindított, hagyományos tehetséggondozó programban 8 általános iskolás és középiskolás vesz részt Dr. Tóth Eszter műhelyvezető irányításával. 
 
A diákok általános felfedezési tapasztalatokra tesznek szert önálló, mikrobiológiai kutatásukon keresztül. A foglalkozások célja, a tantervi követelményen túlmutató ismeretanyag élményszerű elsajátításával a kreatív kutatói gondolkodás megalapozása, illetve a társas és tudomány kommunikációs készségek fejlesztése. 
 
Az izgalmas kísérletek középpontjában a fokhagymából nyerhető allicin és a benne lévő inulin laboratóriumi vizsgálata áll. 
 
A program nyitott, még lehet csatlakozni. A foglalkozások pénteki napokon 14 órakor kezdődnek. A csoport még 2 hetedikes vagy nyolcadikos diákot tud fogadni. Jelentkezhet, aki a mikrobiológia és a kísérletezés iránt érdeklődik, és Vácott vagy Vác környékén él. Jelentkezni legkésőbb december 21-ig lehet e-mailben: et315@freemail.hu. 
 
A projekt a Nemzeti Tehetség Program 1,7 millió Ft-os támogatásával valósul meg, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével juttat.
 
E sajtóközlemény nyomtatható változata: