Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A futballcsapatunk ezüstérmes lett a kispályás labdarúgás országos döntőjén

2012-05-26 14:00:00

A Boronkay kispályás labdarúgó csapata második helyezést ért el a Vépen, 2012. május 19-20-án megrendezett országos diákolimpiai döntőn, s ezzel a sportág négy éves történetének legeredményesebb iskolája lett. 2009-ben ugyan még el sem indultak a váci fiatalok ebben, az akkor még új versenyszámban, de 2010-ben a második, 2011-ben pedig az első helyezést érték el. A dolog érdekessége, hogy a csapat felkészítője az iskola igazgatója: Fábián Gábor.

Kissé nehezen alakult a csapatépítés, hiszen a szabályváltozások, sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt hat (!) olyan játékosról kellett lemondania az igazgató úrnak, akikre mindenképpen számított volna. A széles alapú bázisnak és a motivált, plusz munkákat is bevállaló diákoknak köszönhetően így is gárdát sikerült összerakni, amely mindössze egy pont elvesztésével nyerte meg a megyei döntőt

 
Az országos döntőre már egy sokkal szűkebb, 13 fős keret készült, hiszen oda már maximum 10 utazhatott. A kissé furcsa, a továbbjutásra nem egyforma esélyeket biztosító lebonyolítási rendszerben a sors fintora miatt csapatunk mindig a rosszabbik időbeosztású ágra került, ami miatt szinte soha nem tudtak se normálisan étkezni, se annyit pihenni, mint a soros ellenfelek. Szerencsére ez sem zavarta meg a fiúkat és minden mérkőzésen nagyszerűen teljesítettek.
 
Mérkőzéseik időrendi sorrendben:
 
   I. kör - csoportmérkőzések
Vác, Boronkay – Székesfehérvár, Vörösmarty  3:1
Vác, Boronkay – Békéscsaba, Gépészeti   1:1 (a tavalyi döntő megismétlése)
 
   II. kör – keresztbe játszás a hat közé jutásért
Vác, Boronkay – Kisvárda, Bessenyei    0:0 (büntetőpárbajt a Boronkay nyerte)
 
   III. kör csoportmérkőzések
Vác, Boronkay – Debrecen, Ady    4:0
Vác, Boronkay – Tamási, Vályi      3:2
 
   IV. kör – helyosztók: DÖNTŐ
Vác, Boronkay – Veszprém, Táncsics    1:1 (büntetőpárbajt a Táncsics nyerte)
 
Ezzel ebben a kategóriában mi lettünk a sportág négy éves történetében a legeredményesebbek, hiszen korábban, 2009-ben még nem indultunk, 2010-ben a 2.,  2011-ben pedig az 1. helyen zártunk. 
 
Talán még az ezüstéremnél is nagyobb sikernek tekinthető, hogy a jelenlévő csapatok vezetői és a szervezők egybehangzó véleménye alapján a Boronkay csapata volt a legegységesebb, mentálisan a legerősebb, s a váciak alkalmazták a legtöbb taktikai variációt.
 
Mindezek mellett a csapat vezetője: Fábián Gábor immáron harmadszor kapott „Fair Play” különdíjat, ezúttal a „legsegítőkészebb csapatvezető” megnevezéssel.
 
 
Csapat tagjai voltak: 
 
 
Felső sor:
Menyhárt Péter, Czifra Bálint, Horváth Norbert, Sztupák Dávid, Kovács Bence, Oláh Dániel, Fábián Gábor,
 
Alsó sor:
Tasos Nikosz, Őszi Ádám, Hévizi Péter, Himmer Donát