Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A Hlavay Országos Diákkonferencia sikerei

2015-04-20 10:17:18

A Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát 2015. április 17-18 között 12. alkalommal rendezték meg Veszprémben, ahol a Boronkayból öt tanulónk is részt vett.

 
 
A „Saját kutatómunka bemutatása” kategóriában indult Boros Zsófi és Liebhardt Ági (10.G). A pontosan 10 perces előadás után 5 perces vitában kellett megvédeniök állításaikat. Zsófi és Ági nem csupán egy derűs, tartalmas és jól érthető előadást tartott „Fokhagyma a mini gyógyszergyár” címen az elmúlt évben végzett kutatómunkájáról, hanem a vitában fantasztikus biztonsággal és nagyon nagy szerénységgel bizonyították, hogy a témában elméletileg is és a gyakorlat szempontjából is otthonosan mozognak. A zsűri nagyon biztatva őket a kutatás folytatására a legjobbnak ítélte őket. Gratulálunk Boros Zsófinak és Liebhardt Áginak az országos verseny első helyezéséhez!
 
 
Ugyanezen a versenyen a háromfordulós fizika feladatmegoldó versenyen is indultak tanítványaink.  A feladatok mindegyike kísérletezést kért - komoly elméleti háttértudással. A döntőbe az elődöntők három, kiemelkedően legjobb megoldásait beküldő diákot hívták be. Mivel három nagyon különböző, de helyes megoldássort küldtek be, a zsűri csak a döntőn vette észre, hogy mind a három legjobb a váci Boronkayból jött. Szóval: a döntő „házi versennyé” alakult. A hétórás döntő után, ahol szintén kísérletezés-mérés volt a feladat, a zsűri elnöke úgy gratulált a felkészítő tanárnak: ilyen munkaerkölcsű és a feladat megoldásában örömét lelő fiatalokkal még nem találkozott. Az országos verseny első három helyezettje: 1. Tomcsányi Gergely, 2. Frey Balázs, 3. Biró Ákos (11.P). Gratulálunk mindhármuknak!
 
Mind az öt diák felkészítő tanára: Dr. Tóth Eszter.


 További felvételek az eseményről (HAMAROSAN)