Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A „Karácsonyra várva” országos csapatversenyen – 2. helyezés

2016-02-10 09:29:18

A 11.G osztály 4 fős csapata: Csipkés Bernadett, Földesi-Nagy DóraNagy Bence és Plesz Szonja a „Karácsonyra várva” elnevezésű egyfordulós országos levelezős csapatversenyen 2. helyezést ért el. 

 
A decemberben megrendezett verseny célja a karácsony irodalmi és képzőművészeti megközelítése volt. 
 
A csapatnak különféle ötletes feladatokat kellett megoldaniuk az alábbi tárgykörben: a karácsony eredete; szimbólumok; angolszász és magyar szokások összehasonlítása. A versenyre 5-12. osztályig lehetett három korcsoportban jelentkezni. Minden korcsoportnak külön feladatlapot kellett megoldani, ami tartalmazott 5-6 feladatot, valamint egyéni munkákat és egy projektmunkát.
 
A versenyre végül is 73 csapat nevezett be, és 63 csapat küldte be a megoldásokat. A zsűri minden korcsoportban az első három helyezettet díjazta. Minden résztvevő, aki megoldotta a feladatokat, oklevelet kapott. Február közepéig küldik ki az iskolaigazgatóknak az okleveleket és ajándékokat. A második helyezett csapat ajándékcsomagot kap. A verseny honlapján a legszebb munkákból galéria látható
 
A verseny amellett, hogy az adventi időszakban jobban ráhangolta a diákokat az ünnepre, ismereteiket is bővítette és fejlesztette kreativitásukat. 
 
Gratulálunk e szép eredményhez!
 
Ferenczi Adrienn