Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A kosaras csapataink diákolimpiai döntős eredményei

2018-03-09 20:35:00

Az ország legjobb amatőr kosárlabdázó lány- és fiúcsapatai mérték össze tudásukat Pécsen március 2-4. között a Kosárlabda „B” kategóriás Diákolimpia® Országos Döntőjében. A pécsi hétvégén az V-VI. korcsoport fináléjában az ország legjobb 20-20 csapatának fiataljai küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Iskolánk 20 fiú, és 19 lány indulóból álló csapatai szép helyezéseket szereztek: a fiúk az 5. helyen, a lányok a 11. helyen végeztek.

A fiúk a legerősebb csoportba kerültek a tavalyi országos bajnokkal – Bp Szerb Gimnázium,  Miskolc Herman Gimnázium, illetve Nyíregyháza, és Veszprém csapataival. Ezt a csoportot körbeverések miatt – egyszer kaptunk ki a Szerb Gimnáziumtól, akik kikaptak a miskolciaktól, akiket mi legyőztünk, megnyerve első helyen jutottunk be a legjobb nyolc közé. Ott egy rossz mérkőzést produkálva 13 ponttal kikaptunk Kaposvártól, így nem jutottunk be a legjobb 4 közé, majd az 5–8. helyért vívott küzdelmek során előbb Zalaegerszeget, majd Hódmezővásárhelyet legyőzve végeztünk az 5. helyen.

A fiúk 3 nap alatt 7(!) mérkőzést vívtak, szombaton négyet, a hét mérkőzésből ötöt nyertek meg, és kettőt veszítettek el.

A lányok a csoportjuk 3. helyén végeztek. A későbbi 2. helyezett Mezőberénytől, és a 8. helyen végző Miskolctól szenvedtünk vereséget. Utána hosszabbításos mérkőzésen kikaptunk Keszthelytől, majd legyőztük Kecskemét csapatát. A lányok hat mérkőzést vívtak összesen, ahol 3–3 győzelem és vereséggel végeztek.

KÖSZÖNÖM MINDEN KOLLÉGA türelmét és támogatását!

Nagy Péter

Nagyítás


Képek a MDSZ flickr-oldaláról