Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A miskolci egyetemen

2015-11-04 06:50:50

Őszi osztálykirándulásunkon nem egy éppen olyan „átlagos” helyre látogattunk el, amely a legtöbb osztálykirándulás célpontja. 

 
Osztályfőnökünk megszervezett egy, az egyetem egyik docense, Dr. Kuzsella László által vezetett, csoportos vezetést a miskolci egyetemre. Mivel az osztály nagy része gépészeti irányban szeretne tovább tanulni, elsősorban az ehhez kapcsolatos műhelyeket, laborokat jártuk végig.
 
Programunk reggel 9-kor kezdődött az egyetem aulájában. Itt egy rövid előadást hallhattunk az egyetem történetéről. Következő állomásunk az eszterga, és CNC műhelye volt, ahol egy 5 tengelyes marógépen, és egy CNC-n figyelhettünk meg különböző munkafolyamatokat. Ezen érdekességeket még tetézte, hogy kipróbálhattuk egy hegesztőrobot kezelését is, mely hasonló ahhoz, ami a Boronkay tanüzemében van. Ezután benézhettünk egy elektronikai laborba, majd az egyik tanteremben egy prezentációt hallgattunk meg az egyetemi életről, és az egyes karokról a docens előadásában. Majd két részre oszlott a csapat, az éhesebbek elmentek ebédelni, azonban aki inkább a tudományokra szomjazott, annak megmutattak egy nagyfelbontású pásztázó elektron-mikroszkópot működés közben, és az azzal készített képeket. Érdekes történeteket hallhattunk arról, milyen esetek felderítésére is használják a gyakorlatban.
 
 
Az egy órás foglalkozás után az előadás résztvevői is csillapíthatták éhségüket, és az osztály egységesen a miskolctapolcai barlangfürdő felé vehette útját.
 
Piller Rudolf
12.B