Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A Nagy testvérek nemzetközi sportsikerei

2014-10-15 07:03:33

Időnként vissza-visszatérünk az egyéni utakon járó Nagy testvérek sportsikereire. Borlapos szerzőnk, Nagy Zsuzsanna egy újabb áttekintést ad a fivérek legfrissebb eredményeiről.

 

Nagy Mihály, 2014 májusában repült ki iskolánkból. A bajnok birkózó a nyáron újabb eredményeket ért el, és ismét nagynevű versenyeken képviselte a csapatot, az országot.

Részt vett a Magyar Bajnokságon, az Oroszországban tartott Nemzetközi Versenyen, majd a Görögországban tartott Nemzetközi versenyen is. Ott volt ugyancsak a Görögországban tartott Strandbirkózó Világbajnokságon, ahol megverte az orosz, görög, norvég, szerb, amerikai és török ellenfeleit. Ezen a versenyen második lett, és ezzel a szép eredménnyel zárta a nyarat.

Jelenleg a felnőtt NB1 Csapatbajnokságra készül, felkészítői: Losonczi Ottó, Cifferszki Ákos, és Kolja.

 

*****

 

Mihály öccse, Péter ugyancsak kimagaslott már az eredményeivel a sportolók közül. Sok versenyen vett részt a nyáron, többek között az Amerikai Nemzeti Bajnokságon. Legjobb eredménye az Állami Bajnokságon szerzett első helyezése volt. Ezekre a versenyekre Amerikában készült fel (2014 első félévében kint tanult Orlandoban). Jelenleg ő is az NB1 csapatbajnokságra készül, ahol a felnőtt válogatottal kell majd megvívnia. Edzője és felkészítője neki is Cifferszki Ákos és Losonczi Ottó.

Nagy Zsuzsanna