Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A szellemi diákolimpia elődöntőjén második helyezést szereztünk

2017-02-28 15:32:17

Kazincbarcikán rendezték meg február 25-én az idei Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportos országos elődöntőjét, amelyen iskolánk Tömösvári Sándor által felkészített csapata ismét az előkelő 2. helyen végzett, mellyel elnyerté az országos döntőbe jutás esélyét is.

 
 
Az országos elődöntőt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte a Don Bosco Sportközpontban. Az eseményen előbb Győr Béla játékvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Kazincbarcika polgármestere nyitotta meg a megmérettetésnek. Szitka Péter örömét fejezte ki, hogy a színes város adhat otthont a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpiának, és reményét fejezte ki, hogy a szervezők a jövőben is lehetséges versenyhelyszínként tekintenek majd a településre.
 
 
Az elődöntőn Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Pest megye hét városából érkeztek csapatot, összesen 11 intézmény diákjai mérték össze tudásukat. Előtte hat fordulón keresztül mérettették meg tudásukat. A résztvevőknek 5 héten keresztül 3-5 kérdéstípusban kellett válaszolniuk, melyeket az interneten keresztül oldottak meg. Az idei tanév anyaga a XXXI. Rió de Janeiró-i nyári olimpiához, valamint a magyar pontszerzőkhöz, paralimpiák magyar bajnokaihoz kapcsolódott. A legjobban teljesítő csapatok juthattak el az Országos Elődöntőbe.
 
 
Nagyítás - Deme Bálint 12.B, Tömösvári Sándor, Győr Béla (játékvezető), Sasics Szvetiszláv (olimpia bronzérmes öttusázó)Molnár Mónika 9.N, Gyebnár Sára 9.N, Palánki Ábel 9.C
 

 Róth Zoltán fotói az eseményről