Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A túraszakosztályunk második túrája - 2015

2015-10-02 06:07:12

Az idei tanév második szakosztályi túráját 2015. október 17-én, szombaton tartjuk. 

 
A szokásokhoz híven, ez kerékpártúra lesz, amely Nagyorosziból indul. A MÁV-val történt egyeztetés alapján a Vácról 7.37-kor induló vonathoz egy plusz kerékpárszállító kocsit kapcsolnak, így mintegy 30 fős csoport szállítására lesz lehetőség. A külön kocsi miatt, csoportos menetjegy megvétele szükséges, ezért az érdeklődőket kérem, hogy nálam jelentkezzenek legkésőbb október 13-ig (kedd), 610 Ft-ot fizessenek be. Ez a menetjegyek ára. Mivel a létszám korlátozott, így a befizetés sorrendje számít. 
 
A vasútállomáson 7.10-kor találkozunk, mert a felpakoláshoz is időre van szükség. 8.40-re érünk Nagyorosziba, majd indulunk kerékpárral a: Nagyoroszi – Pénzásás – Dr. Korányi Frigyes emléktábla – Bernecebaráti – Tésa – Vámosmikola – Ipolytölgyes – Letkés – Ipolydamásd – Szob útvonalon. Az eddig megtett út 52 km. Itt a fáradtabbak vonatra szállhatnak. 
 
Aki még érez magában erőt, az Szob – Nagymaros – Kismaros – Vác kerékpárúton tovább tekerhetnek. Ez újabb 30 km. A végig kerékpározók várhatóan du. 5 óra körül érnek haza. 
 
 
Az útvonal Pénzásás és Bernecebaráti közötti szakasza nem aszfaltozott, ezért az országúti versenykerékpárok használata nem javasolt.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
Kaszás Gyula