Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Adventi Tárlat - 2017

2017-12-15 08:35:00

A földszinti kiállítóterünkben nyílt meg december 14-én az idei Adventi Tárlatunk. 

Nagyítás

Szlobodnik Mihály, Tóth Barna, Horváth Balázs és Szilágyi Lajos kollégáink, Fekete István fofóművész, és két volt diákunk, Lázár Kristóf és Gergely Orsolya munkái ejtettek minket gondolkodóba és segítettek az adventi készülődés, várakozás idejét tartalmasan tölteni.

A megnyitó gondolatokat Szilágyi Erzsébettől hallottuk. 

Mojzes Zsófia


Végtelen Pillanatok

MOST!        PONT!        ITT!        ÁLLJ MEG, ÉS CSUKD BE A SZEMEDET!

Igen, jól olvastad! Csukd be a szemed és gondolj valamire, amit sohasem akarsz elfelejteni, ami annyira jó volt, hogy már a részeddé vált.

Ha azt is tudod miért volt annyira jó, könnyű dolgod van. Akkor ki tudod terjeszteni ezt az érzést a napjaid bármely pillanatára, hogy felülemelkedve, a kevésbé jó perceken átsegítsen, és mindig tudd mi a fontos. Tudd hol a helyed a világban és mi a legfontosabb az életedben.

És akkor az Út válik fontossá, amit be kell járnod, annak minden egyes pillanata nélkülözhetetlen és értékes lesz. S a Cél is csak akkor nyer értelmet, ha az Utat jól járod. Jól fogod járni, mert teljes lélekkel mindig a jelen pillanatban éled át, hogy veled, miattad valaki több lett, jobb lett, boldogabb lett. Akkor megszűnt az idő, a jövő a tenyerünkön hever és jelennek hívják.

Most ha kinyitod a szemed néhány olyan képet tekinthetsz meg, mely alkotójának adott időben fontos pillanat volt. Elillant, de mégis itt maradt, hogy szépségével gyönyörködtessen, gondolatokat ébresszen bennünk.

Az adventi hetekben megáll az idő. Ilyenkor újból kapunk egy esélyt, hogy ami igazán fontos, az uralja napjaink óráit, perceit, pillanatait. Kívánjuk mindenkinek, hogy Isten segítségével ez sikerüljön az elkövetkező év együtt töltött összes értékes pillanatában!

Boldog Karácsonyt!


A megnyitó képei

A kiállított munkák