Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Az Educatio kiállításon jártunk

2014-01-28 12:09:05

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás célja, hogy a középiskolás diákok számára megkönnyítse azt a nagy döntést, ami sokunk számára nagy dilemmát okoz. A hozzávetőleg 50 intézmény standja díjmentesen volt látogatható január 16-a és 18-a között a Papp László Budapest Sportarénában. 

 
 
A kiállításon olyan budapesti, vagy más vidéki nagyvárosok felsőoktatási intézményeivel találkozhattunk, amelyekről az ember nap, mint nap hallhat, de akadtak olyanok is, amik újak voltak számunkra. Amellett, hogy számos prospektussal és reklámszatyorral gazdagodtunk, beszélgethettünk az adott szakokon tanuló diákokkal, belepillanthattunk az ott történő oktatás mikéntjébe. 
 
 
A hazai intézmények mellett szép számmal képviseltették magukat a külföldi iskolák is, és érdeklődhettünk ösztöndíj- és cserediákprogramokról. A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók is bemutatták kínálatukat és folyamatos előadásokat hallgathattunk például a nyelvvizsgaközpont-választás fontos szempontjairól.
 
Maczó Tímea