Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Az elektronika újabb sikere a Boronkayban – Grenács Dániel országos első

2012-03-28 15:30:00

Az idei Országos Műszaki Tanulmányi Versenyen három szakterületen öt csoport versenyzett, amelynek döntőjét Szekszárdon, a Szent László Szakképző Iskolában rendezték meg 2012. március 22-23-24-én. Fiaink itt értek el szép sikereket.

 

A Műszaki Oktatási Egyesület a szervezi meg több mint negyven éve az Országos Műszaki Tanulmányi Versenyt (OMTV). A verseny szakmai támogatói a BME, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem (Veszprém) és az ELTE. A verseny három szakterületen indult idén, elektronika, gépészet, vegyipar. A verseny nem központi támogatású, a rendező iskola szponzorokat keres, nevezési díjakat szed és pályázatokból fedezi a költségeket
 
Iskolánk minden évben elindul ezen a versenyen, tavaly és idén csak elektronika szakterületre neveztünk be. A korábbi években eredményesek voltunk gépészetből és elektronikából is.
A versenyekre a tanárok lelkesedéséből készítik fel a diákokat, és ebben az időszakban nem igazán választható szét, hogy éppen a SZÉTV-re, (Szakmai Érettségi Tanulmányi Verseny) vagy OSZTV-re (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) készülnek a növendékek.
 
Idén a 12.f osztályból Tóth Viktor az elektronika I. szakmacsoportban a döntőbe jutott, 15 versenyzőből a hatodik lett.
Grenács Dániel 14.e osztályos tanulónk az elektronika II. szakmacsoportban a döntőbe jutott 13 növendékből az első helyezést érte el.
 
A felkészítés kollektív munka volt, Pszota József, Erőss Sándor és Gyetván Károly dolgoztak a sikeren
Gyetván Károly mérnök-tanár az egyesülettől eredményes, több éves szakmai felkészítő munkájáért emlékplakettet és oklevelet kapott. Gratulálunk.
 
Szilágyi Erzsébet