Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Bakonyi Bitfaragó Bajnokság 2022

2022-11-22 09:00:00

2022-ben is megrendezésre került a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság, melyre 26 csapat jelentkezett az ország minden tájékáról.

A Boronkay képviseletében idén a 11.P osztály tanulói közül, Bátyi Bence, Horti-Nagy Bálint és Nyikonyuk Gergő az „Igen” fantázia nevű csapattal indultak.

A megmérettetés 3 fordulóból állt, melyből kettő online került megrendezésre. Első fordulóban többféle weben futó alkalmazást kellett készítenünk. Ezek a következők voltak. Bemutatkozó oldal, melyen a csapat minden tagjáról írtunk néhány szóban. A tavalyi évhez hasonlóan ehhez egy filmajánló társult, amelyet az előző verzióhoz képest továbbfejlesztettünk. Következő részfeladatban a „Reversi” névre hallgató táblajátékot kellett elkészítenünk, majd a forduló utolsó megmérettetése egy okosotthon szimuláció volt, melyben a karakterünkkel a házban mozogva különböző, mozgás-, áthaladás- és hangérzékelőket kellett tudni aktiválni.
 



A feladatok megoldását siker koronázta, így alig vártuk a következő 4 órás online forduló feladatait. A csapat ezt is sikeresen kivitelezte, a kiadott feladat megoldására adott szűkös idő ellenére is. Még az utolsó percben is készült a megoldásunk, de sikeresen beadtuk!

Egy hét feszült várakozás következett, hogy vajon, idén is ott leszünk a döntőben? Örömmel olvastuk a levelet, hogy november 19-én várnak bennünket a döntőn.

Szombaton (november 19.) elérkezett a döntő napja. Hajnali órákban elindultunk Vácról Veszprémbe. Hamar oda is értünk, átvettük a pólóinkat és elfoglaltuk a helyünket. A verseny 10 órakor kezdődött, ekkor megkaptuk a feladatokat és neki láttunk, hogy megismerkedjünk vele. A feladatlap két részből állt, az egyik felében kisebb feladatokat kellett elkészítenünk, ezzel Nyikonyuk Gergő foglalkozott. A másik részében egy okosotthon szimulációt kellett megvalósítanunk és megjelenítenünk, Bátyi Bence és Horti-Nagy Bálint ezzel kezdett foglalkozni. A feladatok okoztak fejtörést a csapatnak, de amikor valaki elakadt, mindenki együttes erővel próbálta megtalálni a hibát, megoldást.
 



Összességében a feladatok megoldása jól sikerült. A kevés idő miatt, néhány funkció nem volt elérhető a szimulációnkban, még tesztelés alatt álltak. 
A határidő után egy prezentáció keretein belül be kellett mutatni az elért állapotot és megosztani a tapasztalatainkat illetve véleményünket a zsűrivel. Ezt követően a zsűri elvonult döntést hozni, majd nagyjából fél óra múlva megszületett a végeredmény.

Csapatunk országos 2. helyen végzett, jelentősen javítva előző évi 6. helyezésünkön! S közelebb kerültünk, hogy jövőre megnyerjük a versenyt! Rengeteg hasznos tapasztalatot, tudást szereztünk, így mindenképpen nyertesei vagyunk a versenynek!


Nyikonyuk Gergő 11.P