Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ballagás - 2014

2014-05-07 07:57:19

Iskolánk egyik legnagyobb ünnepére, a ballagásra ebben az esztendőben május elsején került sor.

Dallos Diána 9.G osztályos tanuló, egy népszerű énekes, Ákos egyik dalának pár sorával köszöntötte a ballagó diáktársait:
 
„Azért vagy itt, hogy mindent láss.
Hogy értsd a szót, olvasd az írást.
Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj, 
hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj.”
 
A Himnusz eléneklése után, a ballagási ünnepélyek rendje szerint, szimbolikusan az itt maradók veszik át és őrzik azt a szellemiséget, amit a búcsúzók elsajátítottak és egy életen át zsinórmértéknek tartanak. Ezt jelképezi a zászlóátadás. A végzősök nevében Takács Levente 12.P, valamint Benyó Mária 12. A és Sztebel Krisztina 12.N osztályos tanulók adták át az iskolazászlót Winternitz Máté 11.G és Véglesi Júlia 11.N, valamint Parti Petra 11.G osztályos tanulóknak.
 
A zászlóátadást követően Reményik Sándor gondolatait hallgathatták meg az ünneplők, a Célok című költeményét Kalácska Eszter, Kazinczy-emlékdíjas, a Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyének országos 4. helyezettje, az Országos Műszaki Tanulmányi Verseny győztese, 12. B osztályos tanuló tolmácsolta.
 
A szavalat után a ballagó diákok nevében Moldovanu Alexandra 12. P osztályos, tanulónk búcsúzott el az osztálytársaktól, tanáraiktól. 
 
Hujbert Kata és Hujbert Anna 12. G osztályos tanulóink előadásában Nyerges Attila: Nélküled című dala csak ráerősített e búcsúzó gondolatokra. Zongorán kísért: Keresztes Konrád, aki egy esztendeje ballagott el az iskolánkból.
 
A dal elhangzása után Fábián Gábor igazgató úr tartotta meg köszöntő és egyben búcsúzó beszédét.
 
A 2013/14-es tanévben is sokan bizonyították szorgalmukat, tehetségüket. Állhatatos munkájuk következtében nagyszerű, országos szintű eredmények születtek, ennek elismeréseként adta át az iskola díjait (okleveleket, kupákat, érmeket) Fábián Gábor igazgató úr és Kaszás Gyula igazgatóhelyettes úr az iskolánk legjobbjainak.
 
Nem maradt el idén sem a ballagásaink végén az a megható epizód, amikor jelképesen ifjainkat végképp elbocsátja alma materük, s a léggömbök szélnek erednek, s elszállnak a kék égbolt felé. 
 
A ballagási ünnepségünk befejezéseként még meghallgattuk Vörösmarty Mihály Szózat című költeményét Rusz Tamás 10. A osztályos diák előadásában, Egressy Béni zenéjének kíséretében, és minden diák hazatért szeretteivel, hogy készüljön eddigi élete legnagyobb megmérettetésére, a hétfőn kezdődő érettségi vizsgákra.  
 
Hujbert István

Nemeshegyi Csanád felvétele:

 Boronkay Ballagás - 2014 1.

 Boronkay Ballagás - 2014 2.

 Boronkay Ballagás - 2014 3.

 Boronkay Ballagás - 2014 4.

 Boronkay Ballagás - 2014 5.

 Boronkay Ballagás - 2014 6.

 Boronkay Ballagás - 2014 7.


Néhány további részlet a Ballagásról:

 Ballagás (BAS) 1

 Ballagás (BAS) 2

 Ballagás (BAS) 3

 Ballagás (BAS) 4


A 2014. évi Ballagás borlapos dokumentátori stábja

Füzesi Tamás, Pauer Ádám, Hujbert István (Arculat Stúdió, videó), Nemeshegyi Csanád (videó)Mikecs Enikő, Fazekas Dorka, Balogh Barbara

 

 Fotósaink képei HAMAROSAN megtekinthetőek


Letölthetővé tettük az általuk készített fotók válogatását teljes, azaz nyomtatható méretben is. (Önkibontó exe állományok tölthetőek le.)

 04a Utcán 125Mb
 05a Beérkezés (BB) 218Mb