Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ballagás – 2016

2016-04-28 09:15:25
„Mindenek fölött légy hű magadhoz: így, mint napra éj, következik, hogy ál máshoz se léssz.”
 
A ballagási ünnepségünk első perceiben William Shakespeare szavait idézte április 30-án Dallos Diána 11.G osztályos tanuló. 
 
 
„A Hamlet című drámában az apa bocsátja el fiát e tanácsaival a hosszú út előtt. Rátok is hosszú út vár, szükség lesz a jó tanácsokra, kitartásotokra, hogy álmaitok, reményeitek megvalósuljanak a jövőben – e szavakkal köszöntötte a műsorközlő ballagó diáktársait, az ünnepségen megjelent szülőket, vendégeket, tanárokat. 

A teljes meghívó: 

A Himnusz ünnepélyes eléneklése után egy jelképes szertartás következett, a búcsúzók adták át az itt maradóknak az iskola zászlaját, amely mindazt a szellemiséget szimbolizálta ezidáig, amit a Boronkay tanárai, diákjai magukénak vallottak és máig megőriztek.

 
A végzősök nevében Nagy Gergely 12.P, Pistyúr Zsófia 12.G, valamint Rákóczi Réka 12.N osztályos tanulók adták át az iskolazászlót a 11. évfolyam képviselőinek, Visztenvelt Zsombor 11.P, Fekete Fédra 11.G és Ősi Eszter 11.A osztályos diákjainknak.
 
 
Zachár Panni panorámaképe
 
 
A zászlóátadást követően Pauer Tamás 10.N osztályos diákunk szavalta el Weöres Sándor Tíz lépcső című költeményét. (A szavalt vers itt olvasható el újra.)
 
 
A ballagó diákok nevében Farkas Botond 12.A osztályos tanuló búcsúzott az iskolától, majd Fábián Gábor igazgató úr, osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel.
Farkas Botond beszéde
 
 
 
 
 
 
A 2015/16-os tanévben is jelentősszámú, országos sikert tudhattak magukénak iskolánk diákjai és felkészítő tanáraik. Hagyományosan ezeket az ünnepélyes perceket megragadva adják át mindig az iskola elismeréseit a legkiválóbb növendékeknek, most tehát ezúttal is Fábián Gábor igazgató úr nyújtotta át az okleveleket, emlékérmeket a legjobban teljesítő tanulóknak. 
 
 
A kitüntetések átadása után, immár hagyományossá vált ajándékkal búcsúztak el a 11. évfolyam diákjai a most ballagó végzősöktől, és együtt egy-egy elszálló gondolattal a szívekből idén is felreppentek a színes luftballanok az égre!
 
 
A ballagási ünnepségünk végén még meghallgathattuk Juhász Péter 10. N osztályos tanuló előadásában Vörösmarty Mihály Szózat című költeményét, Egressy Béni zenéjének kíséretében. 
 
 
A vers elhangzása után a 12. évfolyam diákjai visszatértek az osztálytermeikbe, hogy immár zárt körben búcsúzhassanak el végleg egymástól.
 
h.i.
 
 
Sikeres érettségit kívánunk végzős növendékeinknek!
 

 

LETÖLTÉS

Mint minden évben, idén is lehetővé tettük, hogy a BorLap Média Csoport által készített válogatott felvételeket teljes méretű (jó minőségben nyomtatható) változatban is le tudják tölteni a ballagók és hozzátartozóik. A linkek az alábbiakban találhatóak:
 
(folyamatosan töltjük, egyelőre az alábbiak érhetőek el)
 
Letöltőlinkek Fotós db GB
  Letöltés Bérczes Borbála 10.A 282 1,2GB
  Letöltés Gaál Donát Márk 10.F 195 0,6GB
  Letöltés Lengyel Gréta 10.A 166 1,8GB
 Letöltés Nagy Sándor Márton  159 1,7GB
  Letöltés Prohászka Bianka 9.I (hamarosan)    
  Letöltés Romhányi Barbara 10.A  111 0,8GB
  Letöltés Zachár Panni 11.N 98 0,5GB
  Letöltés 1. rész  (videó) Adámi Bence 10.S - 0,6GB
  Letöltés 2. rész (videó) Adámi Bence 10.S - 2GB
  Letöltés 3. rész (videó) Adámi Bence 10.S - 1,2GB
  ÖSSZESEN 1027 6,6 GB

 

Videók

 1. rész     |      2. rész     |     3. rész

         Adámi Bence 10.S felvétele

         Prohászka Bianka felvétele
 

 

Galériák

(folyamatosan töltjük, egyelőre az alábbiak érhetőek el)

 Nagy Sándor Márton (hamarosan)