Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ballagás 2023

2023-05-22 09:56:00

Iskolánk ballagási ünnepségét egy napsütéses szombaton, május 6-án tartottuk meg. 

Ady Endre szavaival köszöntötte a ballagó diákokat és vendégeket Nagy-Hajzsel Emma 10. N osztályos tanuló, az ünnepség narrátora. 

„Ne váltsd apróra szíved kincseit,
  ki mindent akar, mindent elveszít.
  Reményeid elérhetetlen délibábja
  ne csaljon biztos útról ingoványra.
  Ami fél, azt el ne fogadd, 
  egészet akarj és egészet adj!”

A már hagyománnyá vált szertartás, a zászlóátadás követte a köszöntőt. A zászló azt a szellemiséget szimbolizálja, amit a Boronkay tanárai, diákjai magukénak vallanak és őriznek. A végzősök nevében Szőllősi Szelina, a 12.P osztály diákja, Szikora Blanka a 12.K, és Dózsa Zétény a 12. G osztály tanulói adták át az iskolazászlót a 11. évfolyam képviselőinek; Majercsik Natália 11.A, Tábor Tünde 11.P és Gyárfás Kornél 11.N osztályos diákjainknak.

Ezt követte Makkos Rozi 10.A osztályos tanuló éneke, amelyet elsősorban a ballagókhoz szólt. Mind a diákok, a tanárok és vendégek szemében könnycseppek tolultak, hiszen a választott dal – Demjén Ferenc: Honfoglalás – Rozi előadásában káprázatos volt.

A végzős évfolyam nevében Lehotai Vivien 12.N osztályos tanuló búcsúzott, melyet Fábián Gábor igazgató Úr beszéde követett. A búcsúzó és a beszéd után Szabó T. Anna: Útravaló című versét szavalta el Bihary Gergely 11.A osztályos diákunk. 

„Mindenki tehetséges valamiben” -így hangzik iskolánk mottója. Ahogy az elmúlt években mindig, most is jelentős számú országos sikert értek el iskolánk diákjai felkészítő tanáraik segítségével. Molnár Mária és Szlobodnikné Kiss Edit  igazgatóhelyettes asszonyok felolvasták a  kitüntetettek nevét, Fábián Gábor igazgató Úr pedig átadta az okleveleket, köztük a legkiválóbbaknak járó Boronkay Emlékérmeket, melyekből évente csupán tízet adnak ki. 

Az ünnepség végezetével felröppenő galambok szimbolizálták búcsúzó végzős növendékeink "kiröpülését". Az évfolyam egy közös dallal a 4S Street: Mesélek a bornak című számával búcsúzott az iskolától, a tanároktól és a vendégektől. Végül az osztályok a számukra feldíszített termekben köszöntek el osztályfőnöküktől, majd egymástól. 


                                    Lehotai Vivien

 


Az eseményeken készült fotók az alábbi linken megtekinthetők és letölthetők: Boronkay-my.sharepoint.com/ballagas2023

Az eseményeken készült videó itt érhető el: 


Köszönet a rendezvény szervezőinek és fotósainknak:

Szokolay Léna
Nyikonyuk Gergő
Ungár Máté
Könczöl Tamás
Kürti kende
Zengő Ádám