Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Behofsits Antal OSZTV 2. helyezett lett

2015-05-12 18:01:08

A sikeres versenyzőt, Behofsits Antal 14.A osztályos tanulónkat megkerestük, hogy meséljen e szép eredményhez vezető útjáról:

A 2014/2015-ös tanévre meghirdetett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre osztályunkból 4 fő jelentkezett. Az első forduló megrendezésére 2015. január végén Budapesten került sor a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. Itt írásban kellett számot adnunk szakmai tudásunkról. Az első akadályt sikeresen teljesítetem, és bekerültem a behívottak 12-es mezőnyébe. 
 
A szolnoki Jendrassik György Műszaki Szakközép- és Szakiskola rendezésében került sor a selejtezőre, ahol két napon keresztül mérettettünk meg. Itt gyakorlati és szóbeli tudásunkat kellett bizonyítani. A gyakorlati részben különböző feladatok voltak: mérések, jegyzőkönyvek készítése és két munkadarab elkészítése, összeállítása. Nem mondhatnám, hogy túl könnyű volt a feladat, de mind versenyzőtársaim, mind jómagam is becsülettel megbirkóztam vele. A szóbelitől tartottam, viszont itt úgy éreztem, hogy a vártnál jobban teljesítettem. 
 
 
Március közepén tudtam meg, hogy teljesítményem alapján bekerültem a verseny országos döntőjébe. Ezek után elkezdődött az április 27-29-re meghirdetett döntőre való felkészülés. Sok újdonsággal kellett szembe néznem és megtanulnom, ami kihívás és érdekesség is volt számomra. Sokat köszönhetek felkészítő tanáraimnak, főként Veres József, és Megyeri Balázs tanár úrnak. Megtanultam CNC esztergára- és maróra programot írni és futtatni, gyakoroltuk a sorozatmérést és ennek kiértékelését és mérőeszköz kalibrálásával is foglalkoztunk.
 
 
A döntőre izgatottan indultam el, amelyet a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül, a Hungexpo területén rendeztek meg. A gépgyártás-technológiai technikus szakmában az első három helyezés sorrendjének eldöntéséért folyt a küzdelem. Az első két nap szólt a versenyfeladatok megoldásáról, amelyet hét feladatrészből állítottak össze. Itt minden feladatot sikerült a megadott időkorláton belül jól elvégeznem. 
 
 
A harmadik napon került sor a díjátadó ünnepségre. Mindenki izgatottan várta az eredményeket, ki hogyan teljesített. Végülis nagy örömömre a felkészítő tanárommal együtt a dobogó második fokára állhattam fel. Büszke voltam e sikerre, rendkívül felemelő élmény volt, amikor a nyakamba akasztották az ezüstérmet és megkaptam az oklevelet.
 
Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy idáig eljuthassak.