Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Beszámoló a Diákönkormányzat őszi programjairól

2021-11-08 13:21:00

DÖK csapatépítő kirándulás 2021. október 25-26.


Iskolánk diákönkormányzatos tagjainak lehetősége nyílt részt venni az őszi szünetben egy két napos csapatépítő programon, ami a verőcei Csattogó Völgyben került megrendezésre. 
    Kora délután gyülekezett a csapat a helyi vasútállomáson, ahonnan ki-ki gyalog, ki-ki autóval jutott el a helyszínre. Ott mindenki kényelmesen elfoglalta a szállását és körbejárta a helyet. Gyönyörű erdei környezet vett minket körül, és az időjárásra sem lehetett panaszunk. Mindenki szerette volna minél inkább kihasználni a napsütést míg világos volt, ezért voltak akik fociztak, kártyáztak, vagy pedig beszélgettek, sétáltak egy jót a szabadban. Nem sokkal később a vacsorára is sor került, amivel a csapat nagyon elégedett volt. Ezt követően jött egy ötlet, hogy miért is ne próbálhatnánk meg számháborúzni a sötétben, hiszen így még izgalmasabb.

Azt kell mondjam, mindenki nagyon élvezte a játékot és kellően bele is élte magát a társaság. Utána, hogy felmelegedjünk, összegyűltünk a tábortűz körül, ahol egy újabb “gyilkosos” játék vette kezdetét. Ezt követően beültünk az ebédlőbe és ott nekiállt mindenki különféle társasjátékokkal játszani, miközben páran gitároztak a csapat többi tagjának. A hangulat leírhatatlanul jó volt, hiszen mindig nevetett valahol valaki. Késő este már néhányan elvonultak aludni, akik pedig a társalgóban maradtak, azok zenét kapcsoltak, és közös táncba kezdtek. Aztán szépen lassan társaságunk többi tagja is visszavonult a szobájába. Néhányan még beszélgettek egymással, aztán mivel mindenki kimerült volt már, idővel elaludtunk. Másnap reggel közösen fogyasztottuk el a reggelit, összepakoltunk, s ugyan páran hazamentek, de a keménymag még lement a Duna-partra egy jót kávézni.
    Őszintén szólva mindenki nagyon élvezte ezt a kirándulást, úgy gondolom nagyon jó közösség lett a csapatunkból, a hangulat is végig családias volt, és biztos vagyok benne, hogy mindenki nevében mondhatom, ez nagyon jó emlék marad számunkra.

 

Miklóssy Orsolya

Dökfelvételi


Október 12.-én megrendeztük az egyik legizgalmasabb DÖK-ös programunkat: a felvételit. A tavalyi online keretek után, mindenki nagyon várta már, hogy személyesen, és együtt nézhessük végig a kis újoncok bemutatkozásait. Mindenekelőtt, a felvételizőknek szorgosnak kell lenniük. Az egyik legfontosabb feladatuk a süti sütés, szegény fáradt DÖK-ösöknek ugyanis szüksége van egy kis szénhidrátra a felvételi fáradalmaihoz. A DÖK instagram oldalán megcsodálhatók a jelentkezők alkotásai! Ezen kívül össze kellett gyűjteniük még a rejtélyes aláírásokat, és írniuk egy esszét, amiből kicsit megismerhettük őket és a kreativitásukat. És persze a fontos dress-code: aznap mindenkinek pizsamában kellett iskolába jönni. Ezek után következett a felvételi legnehezebb és egyben legfontosabb része, a szóban való bemutatkozás/ feladatmegoldás. A jelentkezőknek pár perc alatt kell beszélniük magukról, és szituációkat megoldaniuk, mindezt persze úgy, hogy közben meggyőzzék a csapatot arról, hogy ők is közénk valók. Minden évben rengeteg színes egyéniséggel gazdagodik a Boronkay DÖK, ez idén sem történt másképp, 14 új diáktársunknak szavaztunk bizalmat. Sajnos nem vehettünk fel minden új jelentkezőt, de azok se csüggedjenek, akik idén kiszorultak a létszámból: jövőre újra próbálkozhatnak. A felvételi idén is vidám hangulatban telt, és várjuk már, hogy együtt szervezhessük az idei programokat!

 

Berczelly Réka

Őszi tökfaragó verseny 2021. október 21.

Idén második alkalommal került megrendezésre az őszi tökfaragó verseny. Az eseményre 2-4 fős csapatokban lehetett jelentkezni, akiket tanítás után üdítővel és nasival vártunk. A versenyzők felkészülten érkeztek, tervekkel, elképzelésekkel, valamint a faragáshoz szükséges szerszámokkal. A tököt mi biztosítottuk és készítettük elő a 7 jelentkező csapatnak. Voltak, akik ragaszkodtak a klasszikus designhoz, mások mesefigurát, kisbuszt vagy szuperhőst formáltak. Mindenki oldottan, jó hangulatban beszélgetett a munkálatok közben, melyre 60 perc állt a csapatok rendelkezésére. Zenét is hallgattunk, remekül éreztük magunkat. A versenyzők keményen dolgoztak, igazán ötletes művek születtek. A zsűrizésben, pontozásban minden DÖK-ös részt vehetett, s győztes csapat jutalma egy óriási pizza volt, amit közösen fogyasztottak el. Szuper délután volt, az érdeklődőket jövőre is szeretettel várjuk!

Saskó Máté