Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Betekintés a Duna-Dráva Cement Kft. váci gyárának életébe

2021-10-24 19:49:00

Duális képzési partnerünk a Siemens Energy Kft segítségével a 14.G osztályos diákjaink - gépgyártástechnológiai technikusaink a 14. évfolyamon mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati óráikat duális képzés keretein belül Budapesten a Siemens képzési központjában töltik - betekintést kaphattak a váci Duna-Dráva Cement Kft. életébe. 
2021. október 4-én a tanulók a Siemens által szervezett gyárlátogatás keretében megismerkedhettek a vállalatcsoport cementgyárának működésével és technológiáival, a cég fejlesztéseivel. Az elhangzott tájékoztatókon a DDC képviselői bemutatták a vállalatcsoport életét, üzletágaik tevékenységét, s a természet védelmében környezettudatosan és gazdaságosan működő termelésüket. Természetesen a társadalmi felelősségvállalásukat és fenntarthatósági törekvéseiket is megismerhették tanulóink.

A duális képzési partner és a DDC képviselői a tanulókkal

A gyár bejárása után, szép napos időben lehetőség volt a bányaterület megtekintésére is. 
A „terepbejárás” után pedig kellemes meglepetés fogadta diákjainkat és a kisérőket – visszaérve finom ebéddel vártak bennünket. Egy kis beszélgetéssel zárult programunk, ahol válaszokat kaphattunk a felmerült kérdéseinkre.

14.G osztályos diákjaink


Veres József osztályfőnök