Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

BIV 5-7. osztályos korosztály MÁSODIK forduló feladatai

2022-01-24 07:04:00

A forduló feladatainak beküldési határideje: 2021. március 21.

A BIV 5-7. osztályos fordulóiban bármilyen – legfeljebb hetedik osztályos -, általános iskolás tanuló részt vehet. A feladatok mindazonáltal a felső tagozat kiemelkedő képességű, szakmailag érdeklődő tanulóit célozzák meg.
A forduló két feladatból áll:

  1.  Online elméleti teszt, melyet itt érhetsz el:     https://forms.gle/FtCXRQuYcaKVhzmS9     Amennyiben a link nem működik rákattintással, másold át a böngésződ címsorába!
  2.  Gyakorlati feladat: PowerPoint Karaoke készítése.    A PowerPoint Karaoke egy viszonylag új, nagyon kreatív előadási forma, játék, szórakoztató bemutató. Versenyt is rendeznek belőle, ilyenkor az előadó nem nézheti meg előre a prezentációt, hanem helyben kell improvizálnia.
    Három részből áll: 

a.    egy téma, amiről előadást kell tartani;
b.    egy rövid prezentáció, mely egyáltalán nem kapcsolódik a témához, többnyire csak animáció mentes képekből áll, legfeljebb néhány szavas szövegek lehetnek rajta;
                       i.    véletlenül sem szabad összekeverni a zeneszámokból készített karaoke verziókkal, ahol a zene alatt a megfelelő pillanatban megjelenik az ének szövege!
c.    egy előadó, aki az adott prezentáció diáit, képeit maradéktalanul, poénokkal körítve beépíti az előadásába, vagyis úgy beszél a diákon látható képekről, hogy addig nem létező összefüggéseket hoz létre az előadás témája és a diák között.
 
A BIV jelenlegi fordulójában a téma: a környezetvédelem, az előadó: Te vagy, a prezentációt elkészítője szintén Te vagy. A prezentáció legalább 4, legfeljebb 7 diából állhat. Az előadás időtartama kettő-három perc lehet. Fontos, hogy a szöveg, amit előadsz, jól érthető legyen, mert ebben a fordulóban a tartalom (és a poénok) fontosabb, mint a prezentációkészítés technikája! A felvételen a prezentációnak és Neked is látszanod kell, tehát vagy használj ehhez megfelelő szoftvert, vagy kérj meg valakit az előadásod felvételére!    

BEKÜLDENI az előadásról készült felvételt kell. A beküldés módja: felhőbe kell feltölteni az elkészült felvételt úgy, hogy az bejelentkezés, kérelemküldés nélkül, egy linken keresztül elérhető legyen. Ne tegyél időlimitet a letöltéshez, mert az értékelést március 21. után fogjuk elvégezni! A felhőben lévő anyagod megosztási linkjét a kemenes.tamas@boronkay.hu e-mail címre küldd el!    

Néhány minta:     
https://www.youtube.com/watch?v=OEQDuodnww4
https://youtu.be/DFqmF_HUlbs?t=44


Jó munkát kívánunk! A Boronkay informatikus csapata