Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

BORONKAY GÓLYATÁBOR 2018

2018-09-03 11:49:00

Rengeteg szervezés,munka, meetingek, váratlan helyzetek és azok megoldása, izgalom és kétszáznál is több új Boronkays.

Röviden ilyen volt a 2018-as gólyatábor. Május óta –mióta Hidvégi Brigitta tanárnő átvette a DÖK vezetését – erre a két napra készültünk, és őszintén mondhatom, minden perc megérte. Augusztus 26-án reggel hét órakor már zajlott az élet a Boronkayban, izgatottan, de annál boldogabban vártuk jövendő iskolatársainkat, miközben az utolsó simításokat végeztük. Aggódva néztünk ki az ablakokon, nem számítottunk ennyire rossz időre, de tudtuk, hogy a csapatunknak ez sem jelenthet akadályt. Fél nyolcra már zsúfolásig megtelt az aula, talán még nálunk is izgatottabb gólyákkal, és mi, segítők, elkísértük a ránk bízott osztályokat a kijelölt termekbe, s megkezdtük a regisztrációt.  


Miután kiosztottuk a pólókat és játszottunk néhány csapatépítő játékot, elindultunk a vetélkedőre. Erre a másfél órára készültünk talán a legtöbbet, szerettük volna, ha minden gólya kiveszi a részét a mókás feladatokból és még jobban összekovácsolódnak az osztályok. A rossz idő ellenére szinte minden eltervezett feladatra sort tudtunk keríteni, és új diáktársaink arckifejezéséből ítélve, nagyon jó játékokat találtunk ki. 
A délután további részében újabb közösségépítő programokat rendeztünk, miközben mi DÖK tagok a háttérben megállás nélkül dolgoztunk az esti meglepetésprogramon.  A kollégiumban vacsora után közös énekléssel majd filmnézéssel szórakoztattuk a gólyákat, közben észrevétlenül horror házzá varázsoltuk a suli folyosóit. A legbátrabbak végigjárhatták a Boronkay bátorságpróbát, szerintem ez volt az a rész amit mi szervezők kicsit jobban élveztünk mint a gólyák.
Nem egyszerű feladat közel kétszáz diákot éjfélkor ágyba terelni, de ezzel is megbirkóztunk. Nem csoda azonban, hogy a kollégiumi szobákból még nagyon sokáig izgatott suttogás hallatszott ki, de ezt talán meg tudjuk bocsájtani. 
Reggel azonban minden éjjeli bagoly megbánta, hogy nem aludta ki magát – kőkemény egy órás reggeli tornával vártuk őket fél hétkor. Gyorsan megtanulták, hogy nem is olyan egyszerű Boronkaysnak lenni! 
A második nap során minden osztályt komoly feladat elé állítottunk, egy általunk kiválasztott zenére kellett koreográfiát rögtönözniük, majd előadni mindenki előtt. Délben a sportpályán fantasztikus és vicces produkciókat láthattunk a gólyáktól, ez a feladat is remekül sikerült.
A táborzárás után elégedetten néztünk körbe a csoportban beszélgető, kissé fáradt, de annál boldogabb friss Boronkaysokon. Reméljük, TI gólyák is annyira élveztétek ezt a két napot mint mi, és sokáig emlékezni fogtok még arra, milyen érzés Boronkays gólyának lenni! Köszönjük mindenkinek aki munkájával hozzájárult a program sikeréhez, s külön köszönet illeti a „dökösök fiatal anyukáját”, a Boronkay DÖK új vezetőtanárát, Hidvégi Brigitta tanárnőt aki profin szervezte meg a gólyatábort, és tartott kézben mindent. Találkozunk jövőre, reményeink szerint még több új Boronkayssal. 
Addig is ne feledjétek : „Én azt mondom hogy BORON, te azt mondod hogy KAY’! 

Vanderlik Csenge 12.N

 

Boronkay DÖK (@boronkay_dok) által megosztott bejegyzés,

 Zentai Noémi képei

 Molnár Zoltán képei

 Adámi Bence képei

 Kiss Tünde képei

 BairaktariLeonidas képei

Molnár Zoltán felvétele hamarosan