Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkay túrák 2016-2017 - 9

2017-05-03 08:49:28

A Túraszakosztály idei utolsó túrája, a BORONKAY NAGY TÚRA: 2017. május 19-én, pénteken este indul. Találkozunk a váci vasútállomáson: 20.15-kor. 

 
A 20.39-kor induló „kispiros” vonattal Drégelyvárig megyünk. A túra várható hossza: bő 60 km, melynek éjszakai szakasza az alábbi: Drégelyvár megállóhely – Pénzásás – Csánki-kert – Királyháza – Nagymána – Csóványos. Itt a toronyból megtekintjük a napfelkeltét: 4.57-kor. Következő állomás: Foltán-kereszt. Itt lehetőség van a túra megszakítására. Megfáradt vándorok, Diósjenő felé vegyék az irányt, és a 6.36-os vonattal haza utazhatnak. A többiek tovább, Nógrád irányába folytatják az utat. 
 
 
A további befejezés lehetősége fennáll Nógrádban. A vonat 9.43-kor indul. Itt a túrához csatlakozni is lehet, a Vácról 7.39-kor induló és Nógrádra 8.15-ös vonattal érkezőket megvárjuk. További útvonal: Kőhegy – Magyarkút. Itt Verőce irányába újabb kiszállási lehetőség adódik. A legkitartóbbakkal tovább folytatjuk az utat: Szendehely – Katalin-völgy – Naszály-kilátó – Vác. 
 
Érkezés várhatóan a késő délutáni órákban. 
 
A túra hosszú és fárasztó. Kérem, mindenki a megfelelő felszereléssel jöjjön (váltó cipő, váltó zokni, meleg pulóver, esőkabát, enni- és innivaló)
 
Kaszás Gyula