Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkays győzelmek a Szakma Sztár Fesztiválon

2012-06-18 13:39:00

Az idei évben már 5. alkalommal került megrendezésre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Sztár Fesztivál a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén. A rendezvény a pályaválasztás előtt álló fiataloknak kívánja bemutatni a különböző gyakorlatigényes, „fizikai” szakmákat - beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat egyaránt. Úgy, hogy a kiállítások és bemutatók közben a fenti 38 szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője folyik.

A versenyekre közel 6.300 fő jelentkezett. Ők 2012 januárjában írták meg elődöntő dolgozataikat. Az elődöntőket a hagyományoknak megfelelően – országosan a területi kamarák szervezték. Az itt legjobban szereplők közül kerültek ki a gyakorlati és szóbeli megméretésben részt vevők, akik a versenyek döntőjében, a Szakma Sztár Fesztiválon mérték össze tudásukat. A Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium két versenycsoportban is érdekelt volt az országos döntőn, az elektronikai technikus és a gépgyártástechnológiai technikus szakmákban. Az előzőből 6 diákunk jutott a 10 fős döntőbe, míg a másodikból 1 versenyzőnk került a legjobb 11 közé. 
 
 
Az elért eredmények felülmúlták minden várakozásunkat, 
 
az elektronikai technikusok versenyén:
 
   Grenács Dániel    1., 
   Molnár Balázs      2., 
   Szuhánszki Máté  3., 
   Lázár Sebestyén  4., 
   Dávid Martin         5. és
   Baji Máté               7. helyezett lett. 
 
a gépgyártástechnológiai technikusoknál pedig:
 
   Borbándi Dániel 1. helyezett lett, így ő is a dobogó legfelső fokára állhatott. 
 
Diákjaink az elért eredményeikkel az elismerésként kapott érmek és oklevelek mellett a váci Zollner Elektronik Kft. jóvoltából értékes tárgyjutalmakat is kaptak, valamint 100%-os jeles eredményű, teljes vizsgamentességet szereztek a szakmai képesítő vizsgáik alól. 
 
 
Döntős boronkaysok az eredményhirdetés után: 
(balról-jobbra) Grenács Dániel, Lázár Sebestyén, Szuhánszki Máté, Molnár Balázs, Dávid Martin, Baji Máté és Borbándi Dániel
 
Így idén a legrangosabb szakmai tanulmányi versenyeken elért sikereknek köszönhetően ismét elmondhatjuk, hogy az elektronikai technikus és a gépgyártástechnológiai technikus szakmában boronkays diák az ország legjobbja. Ehhez gratulálok minden versenyzőnknek és köszönöm a felkészítő tanárok munkáját. 
 
Dian János
műszaki igazgatóhelyettes