Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkays informatikai siker

2011-07-05 16:37:00

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Szolnokon az érettségiző tanulók legrangosabb szakmai megméretését, a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyét. A 21 szakmacsoportban összesen 2100-an vettek részt az elődöntőkön, közülük szakmacsoportonként az első 30 diákot hívták be a döntőre. A Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium mindhárom szakmacsoportjában: gépészet, elektrotechnika-elektronika és informatika területén képviselte magát ezen az országos döntőn, összesen 10 versenyzőnk jutott be a fináléba.

 

 
Dian János igazgatóhelyettes, Grenács Dániel, Mátravölgyi Nándor és Gyombolai Ferenc
felkészítő tanár a szolnoki Boronkay Emléktábla előtt
 
A műszaki tanárok lelkiismeretes felkészítő munkája, valamint a diákok felkészültsége és szorgalma ismét meghozta a sikert. A verseny hat éves történetében boronkays diáknak, az informatikai alapismeretek tantárgyban először sikerült a dobogó legmagasabb fokára állnia. Mátravölgyi Nándor 12.P osztályos diákunk versenygyőzelmével mind az elmélet írásbelin, mind pedig a programozás gyakorlaton is az ország legjobbjának bizonyult. Az elektronikai alapismeretek tantárgyban pedig Grenács Dániel 12.F osztályos tanulónk, mindössze 6 ponttal lemaradva a verseny győztesétől, 3. helyezett lett.
 
A dobogósaink mellett a többiek sem jöttek haza üres kézzel, mert minden döntőbe került versenyző a helyezésétől függően 20-80 felsőoktatási felvételi plusz pontot kapott. A siker értéke mellett különlegessége még az is, hogy ezt a rendkívüli eredményt abban az iskolábanSzolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolaérték el tanulóink, ahonnan iskolánk névadója, Boronkay György jött 1959-ben hozzánk tizenkét év igazgatói szolgálatát követően.
 
A felkészítő munkáért köszönet illeti Gyombolai Ferenc, Pszota József és Kovács Kálmán mérnöktanárainkat.
 
Dian János
igazgatóhelyettes