Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkays sikerek az OMTV-n

2014-04-04 20:08:34

Az elmúlt hét végén (2014. március 26-28.) Szekszárdon a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezték meg a Műszaki Oktatási (Kamara) Egyesület – MOKE – szervezésében a 44. Országos Műszaki Tanulmányi Verseny döntőjét. 

A 17 iskola és 72 tanuló részvételével megtartott versengés az ország műszaki szakképzésének hagyományos és rangos rendezvénye. A megmérettetés öt versenycsoportban (gépészet I-II., elektronika I-II. és vegyészet) zajlott. 
 
A döntőbe 5 diákunk jutott be, s ott ismét sikeresen képviselték iskolánkat: a 12. évfolyamos gépészet I. versenycsoport dobogójának legfelső két fokán Boronkaysok állhattak: 
Kalácska Eszter (12.B) 1. helyezést, Szlobodnik Tamás (12.B) 2. helyezést ért el, de pontszámban alig elmaradva Ullrich Kristóf  (12.B) tanítványunk a 4. lett. 
 
Az elektronika I. csoportban is van dobogósunk, Végh István (12.B) a 3. helyen és az elektronika II. csoportban Bese Gábor (14.E) a 4. helyen végzett. Minden döntősünk oklevelet, s a dobogósaink emellett még érmeket is kaptak. Tanulóink ezen eredményeikkel megszerezték, s hazahozták a legeredményesebb iskolának járó serleget. A sikeres versenyfelkészítő munkáját köszönjük Kovács Kálmán, Pszota József és Gyetván Károly szaktanároknak. 
 
A megmérettetés rangját jelzi, hogy a versenybizottságot a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem professzorai és tanárai voltak. Az eredmények értékelésénél gratuláltak nekünk és köszönetüket fejezték ki a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium eredményes műszaki oktatásáért. A résztvevők közül három tanulónknak a szép siker egyben eredményes főpróbát is jelentett, s ez további erőt adhat a következő versenyre. Ugyanis Kalácska Eszter, Szlobodnik Tamás és Végh István szakmacsoportjukban bejutottak a Szakmacsoportos Szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyi Verseny (SZÉTV) országos döntőjébe is, ahol április 3-4-én Szolnokon a további versenygyőzelmek mellett értékes felsőoktatási továbbtanulási többletpontokat is szerezhetnek.
 
Dian János 
igazgatóhelyettes
 
 
A győztesek csoportképe a három boronkays dobogóssal
(Első sorban, balról: Végh István, Szlobodnik Tamás  és Kalácska Eszter)