Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkaysok főszerepben a nemzeti ünnep városi megemlékezésén

2014-03-18 14:43:52

A városi ünnepség március 15-én hagyományosan a váci Juhász Gyula Általános Iskola diákjainak műsorával a Báthori utcai Petőfi-emléktáblánál kezdődött. A koszorúzás után 10 órától a váci Madách Imre Művelődési Központban történelmi játszóházzal várták a gyerekeket.

A szabad sajtó napjáról megemlékezve a helyi sajtó képviselői Deákváron megkoszorúzták Landerer Lajos emléktábláját, ahol Huszár Károly a VácOnline szerkesztője mondott beszédet.
 
 
 
 
A városi ünnepség délutáni folytatásaként a Kossuth térre várták az ünnepelőket. Itt a Váci Fúvószenekar, a Váci Huszár- és Nemzetőr Bandérium tagjai közreműködése után a Váci Reménység Egyesület által meghirdetett szavalóverseny győztese, a boronkays Kis Dávid (9.a) adta elő Petőfi Sándor Nemzeti dalát. Innen a huszárok vezényletével elindult az ünneplő tömeg a Ligetnél lévő Honvéd-emlékmű helyett, idén kivételesen, az időjárás miatt a művelődési házba, ahol ünnepi köszöntőt iskolánk igazgatója, Fábián Gábor mondott, majd a Jakus László szerkesztette műsort a Boronkay tanulóinak előadásában tekinthette meg az ünneplő közönség.
 
 
Itt olvasható el Fáián Gábor ünnepi beszéde teljes terjedelmében