Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Boronkaysok parlamenti különórán jártak

2015-12-14 20:26:45
Az Országház Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának ifjúsági programjainak egyikének alkalmából 2015. december 7-én fogadták növendékeinket az Ország Házában.
 
 
 
A Parlamenti Különóra keretében iskolánk küldöttségét, az Újbudai Széchenyi István Gimnáziumot és a Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskolát látták még vendégül aznap. 
 
 
A középiskolás diákoknak szóló Parlamenti Különóra célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a parlamenti demokrácia alapjaival, betekintést nyerjenek az Országgyűlés munkájába és bővítsék alkotmányos ismereteiket. A Különórán részt vevő diákcsoportok egy egész napot tölthetnek az Országházban. Egy országgyűlési képviselővel való találkozás, beszélgetés által képet kaphatnak az Országgyűlés munkájáról, és megismerkedhetnek a képviselők mindennapjaival. (Ezúttal immár idén harmadszor Dr. Hiller István tartott előadást diákjainknak az Országgyűlésről.) A fiatalok meglátogatják a plenáris ülést, rövid séta keretében megtekintik az Országház nevezetességeit, megismerhetik az Országgyűlési őrség feladatait, továbbá részt vesznek két aktivitásra épülő játékon.
 
 
A programon a diákok csoportját Mauterer Zsuzsanna és Pelczéderné Bodnár Magdolna vezette.