Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Csapatunk a német nyelvű matematikaverseny döntőjében

2015-02-17 16:43:12

Idén is részt vett csapatunk (Véglesi Júlia, Bíró Annamária, Kardos Péter és Keresztén Olivér) a Budapesti Gazdasági Főiskolán a január 30-án megrendezett német nyelvű matematikaverseny döntőjében. 

 

Egy kis vonatozás és rövid séta után megérkeztünk a főiskolára, ahol meleg szívvel és meleg pogácsával vártak minket.
 
 
A program úgy kezdődött, mint minden évben, tehát előadást tartottak magáról a Gazdasági Főiskoláról és persze külön kiemelték a német nyelvű képzésüket. Ezután kezdődött a másfél órás megmérettetés, egy 20 feladatból álló tesztsor. Ennek végére megjött egy óriási pizzaszállítmány, amiből a diákok és kísérőtanáraik jóízűen dézsmálhattak. Ezek után német nyelven újabb érdekes matematikával kapcsolatos kiselőadásokat hallhattunk. Amíg a zsűri pontozta a munkáinkat, addig csapatokba rendeztek minket, és matematikai érdekességekkel foglalkozhattunk. 
 
 
Végül jött az eredményhirdetés, ahol is Bíró Annamari a 11. évfolyamban első helyezést ért el, a két fiú 6. helyet szerezte meg, Julcsi pedig a hetediket. Iskolák között összesítve a 4. helyen végeztünk. Mindenki kapott egy kis ajándékot a részvételért és a dobogós helyezettek még egy könyvet is hazahozhattak. 
 
Összegezve idén is jól teljesített az iskolánk, és mint ahogy azt a szervezőktől hallottuk, szívesen várnak minket jövőre is.
 
Keresztyén Olivér