Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Dallos Diána Kazinczy-érmes lett

2016-04-19 09:07:06

Idén április 14. és 17. között immáron 51. alkalommal rendezték meg Győrött A szép magyar beszéd – „Kazinczy-verseny” – Kárpát-medencei döntőjét. A szakközépiskolás kategóriában a 9-12. évfolyamokból 60 diák jutott a döntőbe, melynek egyike iskolánk 11.G osztályos tanulója, Dallos Diána volt. 

A verseny egy írásbeli részből és két szöveg – egy szabadon választott és egy kötelező – értő, megfelelően hangsúlyozott felolvasásából állt. A négyfős bírálóbizottságot Kazinczy-díjas főiskolai tanárok és az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke, ill. alelnöke alkották. A megmérettetés színhelye a Városháza díszterme volt. 
 
Ezen a rangos versenyen a legjobbakat Kazinczy-éremmel jutalmazzák. Ebben a díjban részesült Dallos Diána, iskolánk 11. G osztályos tanulója. Már az írásbelin kiemelkedő volt az eredménye, ugyanis a 60 főből mindössze öten érték el a mezőny legjobb pontszámát, és ő köztük volt! Diána 3. alkalommal volt döntős, a tavalyi évben már különdíjban részesült, idén pedig megérett az éremre. Szívből gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Ferenczi Adrienn tanárnőnek az eredményhez!
 
A versenyt szervező győri Kazinczy Ferenc Gimnázium mind a versenyzők, mind kísérő tanáraik számára kellemes és kulturális programokkal fűszerezett napokat nyújtott: fotókiállítás, színházi előadás, városi séta. A záró napon, az ünnepélyes díjátadón, a versenyeredmények kihirdetése mellett, sor került a Kazinczy-díjak és Péchy Blanka- díjak átadására is.