Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A 2021/2022. tanévi diákolimpia legeredményesebb iskolája II. helyezés

2023-06-06 09:26:00

2023. május 30-án tartotta a Magyar Diáksport Szövetség éves díjátadó ünnepségét.

A 2021/2022-es tanévben a diákolimpián elért eredmények alapján számolt rangsor középiskolás kategóriában a II. helyezett iskola lettünk ezzel elnyertük a tanév legeredményesebb iskolája címet.

A dobogós iskolák sorrendje:
I. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, Veszprém
II. Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, Vác
III. Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, Szombathely
    
Az ünnepségen Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzeti Sport Ügynökség sportszakmai és sporttudományos módszertani igazgatója, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket.
 



Az iskolák díjazása mellett a felkészítők munkáját is elismerték: a legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. Pest Vármegyéből: Nagy Péter tanár úr, a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium testnevelője.
 



A kapott elismerés a versenyen résztvevő diákok elért eredményét, az őket felkészítő és a versenyre kísérő kollégák lelkiismeretes és elhivatott munkáját dicséri. Köszönet érte mindenkinek!

Dian János

 

Az MDSZ honlapján bővebb cikk olvasható az eseményről:
www.diakolimpia.hu/pedagogusokat-es-iskolakat-dijazott-a-magyar-diaksport-szovetseg