Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Diamond IV. győzteseink Hajdúböszörményben

2012-05-24 17:34:00

A fenti címmel hirdetett irodalomversenyt 2012 januárjában a hajdúböszörményi Veress Ferenc Szakképző Iskola, amelyre Jendrék Gabriella tanárnő biztatására jelentkeztünk. Már az elején tudtuk, hogy a megmérettetés akár országos kimenetelű is lehet, de nem gondoltuk, hogy a döntőig is el fogunk jutni.

A tehetséggondozó, s a NAT műveltségterületeire épülő, anyanyelvápoló értékközvetítő műveltségi csapatversenyre a Boronkayból 10-15 csapat jelentkezett. Változatos feladatokat kellett számítógépes eszközök segítségével megoldani, beküldeni. (Néhány további információ innen érhető el.) Az ország minden szegletéből érkeztek megoldások Hajdúböszörménybe, ahová végül is 10-10 csapatot hívtak be a szakközépiskolákból és szakiskolákból. Köztük volt két boronkays csapat is.
 
 
A döntő Hajdúböszörményben zajlott április 28-án. Péntek délután érkeztünk a helyszínre fáradtan, de izgatottan a másnapi verseny miatt. A szállásunk egy kollégiumban volt, ahol még az utolsó pillanatokban is az életrajzot forgattuk.
 
Másnap reggel izgatottan ébredtünk és a csomagok leadása után a szervező iskola felé vettük az irányt. A regisztráció és rövid várakozás után a kísérők két csoportra osztották a versenyzőket
A verseny előzetes feladatok bemutatásával indult. Kellett készíteni egy bőröndöt és egy rövid filmet, ezekre lehetett a legtöbb pontot kapni.
Volt még totó és egyéb internet használatával megoldható feladat. A verseny végén színészkednünk is kellett. Ennek végeztével a nehéz rész lezárult s talán következett a még nehezebb, az eredményhirdetés előtti fárasztó, izgatott percek.
Türelmesen vártunk, míg megérkezett a zsűri. Az összes emléklapot kiosztották, már csak az első két helyezettet nem. A zsűri elnöke mosolygott is, hogy mind a kettő „nyertes” a váci iskolából való
 
 
Hosszú hónapok fárasztó munkájaként zsebeltük be az arany és ezüstérmet az országos irodalomversenyen.
 
 
1. helyezettek (Kenéz Lili, Katona Ágnes, Englóhner Adrienn)
2. helyezettek (Krivánszky Sára, Kovács Szabolcs Cselgő, Mester Balázs)
 
A fentieket lejegyezték a győztes csapatok
 
 További képek a versenyről