Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Egy derűs délután négy nyelvi kultúra bűvöletében

2012-03-30 11:01:00

Első és talán egyben hagyományteremtő összejövetelre gyűltek össze az iskola diákjai március 29-én a Multi-kulti rendezvényen. Három évvel ezelőtt még latin estként indult e program, de mára a spanyol és francia nyelvet tanulók mellé a német és orosz csoportok is csatlakoztak, hogy egy előadás keretében bemutassák az adott nyelvhez kapcsolódó ötleteiket.

Tizenkét nyelvi csoport kreatív és változatos előadását tekinthette meg a szép számban összegyűlt nézőközönség, a díszterem zsúfolásig megtelt. Láthattunk spanyol és német táncot (11. A, 11.G, 10. A, N), saját gyártású kisfilmet (9. D, 12. A, P). A bátrabbak énekkel és élő zenével is kísérték produkciójukat (10. G, P franciás és spanyolos csoportja, 10. A, N franciás csoportja). Az iskola egyetlen orosz nyelvet tanuló csapata Oroszországhoz kapcsolódó érdekességekkel lepte meg a közönséget (12. G, 11. A). Szép számmal láthattunk kis színpadi jeleneteket is: a 11. A, N és 12. G osztályok spanyolosai egy rendhagyó Oscar-gálára hívtak meg, amelynek végén túszul ejtettek néhány tanárt és felrobbantották a dísztermet. Színpadi előadással készültek a 9. D, a 9. A, N spanyolosai is. A legnagyobb tetszést a 9. C osztály darabja aratta. A francia nyelvi előkészítős osztályhoz csatlakozott még három vendégszereplő a 9. A, N franciás csoportjából. Hamupipőke olvasópróbájába tekinthettünk bele, amelyre Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök is ellátogatott.
Az előadások után az ebédlőben folytatódott a program, ahol sok finom sütemény várta a kitartó nézőket. Itt összesítették a produkciókra leadott szavazatokat, melyek alapján a 9. C osztály nyerte meg a gyönyörű feketeerdő-tortát. (A tortát négy szimbólum díszítette a négy második nyelvhez kapcsolódóan: bika, kakas, sas és medve.)
 
Köszönjük a hangulatú délutánt a szervezőknek és felkészítő tanároknak (Bea Mónika, dr. Behányi Rita, Ferenczi Adrienn, Gergelyi Katalin, Heiszig Melinda, Mauterer Zsuzsanna, Szigeti Ágota, Trieb Veronika), valamint a színpadon fellépő összes diáknak, hogy előadásukkal emelték a délután fényét.
 
Hujbert István