Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Egy pályázat, egy osztály és a tiroli álomutazás

2015-02-17 12:24:04
A Jeka Diáktáborok Hungária Kft. pályázatot hirdetett németül tanuló iskolások számára egy kedvezményes 5 napos ausztriai osztálykirándulás megnyerésére. Az volt a feladat, hogy a pályázó csoportok állítsanak össze egy Tirollal és Lechtallal kapcsolatos 15 feladatból álló német nyelvű feladatgyűjteményt megoldó kulccsal.
 

Október közepén elhatároztuk, hogy részt veszünk a pályázaton és a szakköri órákon rögtön elkezdtük a feladatsor kidolgozását. Az egyes feladatok összeállításában az interneten talált Tirolról szóló cikkek, tradicionális helyi rendezvények oldalai, valamint az utazási irodák prospektusai voltak segítségünkre. De egy izgalmas, változatos feladatokból álló munkafüzetet kitalálni nem is olyan könnyű, mint azt elsőre gondoltuk!
 
A feladatsor:  
 
Mindenki kivette a részét a munkából, volt, aki totót gyártott, mások recepteket olvasgattak, szabdaltak szét, majd raktak újra össze, megint mások képeket keresgéltek, és a tiroli népviselettel kapcsolatos feladatokat találtak ki.
 
Megpróbáltuk a feladatsort minél színesebben összeállítani, s közben sok újdonságot és érdekességet fedeztünk fel Tirollal kapcsolatban, és abban egyetértettünk, jó lenne eljutni a képeken megcsodált helyekre. Egyszóval egyre nagyobb kedvünk lett a nyereményhez!!!
 
A 26 pályázó közül végül mi a 6. helyezést értük el, középiskolás kategóriában a negyediket. Reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk részt venni ezen a pályázaton, hogy az idén szerzett tapasztalatokkal gazdagodva elérhessük célunkat, a verseny megnyerését.
 
Simon Gergely 10.N