Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Éjszaka az iskolában

2011-05-16 19:01:00

A híres film, az „Éjszaka a múzeumban” mintájára április 1-je éjszakáján megelevenedett a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium épülete. Este nyolcra érkeztek hét általános iskolából a 6. és 7. osztályos kisdiákok, hogy egy rendhagyó rendezvény keretében ismerkedjenek meg a természettudományokkal.

 

Az épület aulájában ismerkedési vetélkedővel kezdődött a rendezvény, mely során a 28 részvevő gyerek és a rendezők tanulhatták meg egymás nevét.
 
Ezek után látványos kémiai kísérletek kerültek bemutatásra az iskola laborjában. A vulkán, kígyó, „égő kéz” és egyéb kísérletek nagy sikert arattak a diákság körében.
 
A biológia tudományát hozta közelebb a résztvevőkhöz a vetélkedő, mely során nem csak a lexikális tudás, hanem a kreativitás, rátermettség, ügyesség is számított.
 
Éjfél közeledtével az aulában „műtábortűz” mellett gitárszó és ének zengett fel, miközben a (kivetített) csillagos égboltot tanulmányozták a résztvevők. 
 
Éjfél elmúltával jött a szellemek órája: a besötétített épületben térkép segítségével kellett megtalálni különböző pontokat, hogy végül a diákok megleljék a kalózok kincsét.
 
A reggeli torna után (ahol a szervezők népszerűségi indexe sokat zuhant) a reggeli elfogyasztása következett, mikor a diákok értékelték a rendezvényt.
A tábort 8:45-kor zártuk.
 
A cikk letöltése innen.