Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Előd László fotókiállítása iskolánkban

2013-10-04 10:04:35

Az idei év kiállítás-sorozatának első eseményeként október 3-án Előd László többszörös díjnyertes búvárfotós műveiből rendeztünk tárlatot. 

 
A kiállítás megnyitón az érdeklődő diákok számára a fotóművész elmesélte az egyes képekhez kötődő érdekes kalandjait: a diákok a cápatámadás túlélésére kaptak jó tanácsokat, s emellett a búvárfotózás technikai nehézségeibe is betekintést nyerhettek. A megnyitó zárásaként még egy Ennio Moricone zenéjére készült videót is levetített az alkotó. 
 
 
Előd László lassan 15 éve fogalakozik a természetfotózás egyik legnehezebb irányzatával, a víz alatti fotózással. Számtalan díjat nyert alkotásaival, amelyek közül a 2005. évi Év Természetfotósa díjra a legbüszkébb. A honlapján további információk találhatóak.
 
A felkeresett merülő helyek száma is sokasodott az évek során: az Adria és a magyarországi tavak mellé (Dorog, Gyékényes) felsorakozott a Vörös-tenger egyiptomi része, az Atlanti-óceán a Kanári-szigeteknél, a Földközi-tenger a spanyol partoknál és Indonézia varázslatos és élővilágban változatos vidéke is.
 
 
A tárlat az iskola nyitva tartási idejében 2013. október 16-ig tekinthető meg.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
Vácy Emese

 A megnyitón készült felvételek

 A megnyitón bemutatott videó