Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Előrehozott vagy szintemelő érettségire jelentkezés

2022-08-24 10:13:00

Előrehozott vagy szintemelő érettségire jelentkezők!

A Madách Imre Gimnáziumban, illetve az I. Géza Közgazdasági Technikumban lehet jelentkezni érettségire!
A Madách Imre Gimnázium honlapján található egy űrlap, amit kitöltve meggyorsítható a személyes jelentkezés.
A jelentkezéshez vinni kell a személyi igazolványt, lakcímkártyát, középiskolai bizonyítványt, és akinek van már korábbi érettségiről törzslapkivonata, azt is!


Iskolánk tanulóinak a jelentkezéshez nem kell vinni tanulói jogviszony igazolást, azt egyben fogjuk kiállítani (ez a Madách Gimnáziumban történő jelentkezésre vonatkozik).
Ez alapján a gimnáziumban elkészítik a jelentkezési lapot, utána értesítik a jelentkezőt, hogy mehet a jelentkezési lapért (aki még nincs 18 éves, annak haza kell vinni a szülővel aláíratni).

Ezt a folyamatot már szeptember 1. előtt is meg lehet csinálni, sőt ajánlott is minél hamarabb. Ugyanis a gimnáziumban max. 200 jelentkezőt fogadnak a saját tanulóikkal együtt. A többi jelentkezőnek a Közgazdasági Technikumba kell menni.

Ezen kívül a 11. évfolyamos technikumi tanulóknak (11.e, 11.g, 11.i, 11.k, 11.p) az érettségi megkezdésének a feltétele az 50 óra közösségi szolgálat teljesítése. Ezt az osztályfőnökök adminisztrálják szeptember 1. után a bizonyítványban és a Krétában is.

Sikeres jelentkezést és vizsgákat kívánok!
Szlobodnikné Edit