Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Első helyezés a TUDOK tematikus versenyén

2013-01-21 09:49:25

Hujbert Kata és Hujbert Anna a TUDOK 2013. január 18-19-én Szegeden megrendezett tematikus versenyén első helyezettként jutottak be a márciusi tatabányai döntőbe. 

 

 
A Tudományos Diákkörök (TUDOK) XIII. Országos Konferenciája Élet- és Környezettudományi szekciójának elődöntőjén Hujbert Kata és Hujbert Anna a „Sugárhatás a babokra – A babokra?” című előadásával az első helyzést szerezte meg. 
 
 
A lányok az iskolánkból e tanévben ezúttal egyedül indultak e versenyen. Dr. Garab Győző, a zsűri elnöke, az értékelés során elmondta, hogy tanulóink igazán kiemelkedő munkát végeztek, amit - úgy látja -, nem csak szorgalmuknak, tehetségüknek, hanem az iskolájuk magas színvonalú felszereltségének, és az ott folyó nívós pedagógiai munkának is köszönhetnek. 
 
A dr. Tóth Eszter vezette diákkutatás már tavaly is szép sikert hozott a Hujbert Kata - Kalácska Eszter párosnak, munkájuk a 2012-ben megrendezett országos konferencián már egyszer különdíjas lett. Az idei siker e megkezdett munka folytatása, egy további kutatási terület felé való kiterjesztése volt.
 
Tavalyi cikkeink:
 
 
E győzelem a jelenlegi TUDOK versenyszerkezetben azt is jelenti, hogy a döntőben már csak egy nem hazai (azaz vajdasági, felvidéki vagy erdélyi) versenyző előzheti meg őket. Tehát idehaza a saját tudományterületükön ők lettek az idei legjobbak, s ehhez nagyon gratulálunk nekik és a felkészítő tanáruknak egyaránt!