Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Első helyezés egy országos középiskolai vetélkedő II. fordulóján

2015-11-10 18:07:38
A 4 For Europe 2015 - Európai uniós témájú országos középiskolai vetélkedő regionális döntőjének budapesti erőpróbáján (a kiírás szerinti II. fordulóján) 2015. november 10-én a Boronkay 12.A osztályos csapata (Farkas Botond, Munkácsi Kincső, Sasvári Noémi és Zsigó Dániel) az 1. helyen végzett, ezzel az eredménnyel iskolánk együttese bejutott az országos döntőbe. 
 
Egyébként a Boronkayból még egy csapat indult, a 12.P-sektől, Molnár Mária felkészítő tanár vezetésével, ők az egri fordulóban 5. helyezést értek el.
 
A vetélkedőre egy tanár mentorral négyfős középiskolai csapatok jelentkezését várták. A diákoknak először az Online fordulón (az I. fordulón) kellett túllépniük, ahonnan október 15-ig az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos kérdésekre adott helyes válaszaikkal juthattak tovább. Az országban több mint 200 csapat indult.
 
Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kapott meghívást a regionális döntőkbe. E II. fordulóba egy iskolából legfeljebb csak két csapat juthatott csak be. A mieink ennek a budapesti helyszínén remekeltek az első helyezéssel. 
 
 
 
 
Az Országos döntőre, a majd 2015. december első felében a kecskeméti Katona József Könyvtárban megrendezett III. fordulóban kerül sor. Ide már csak az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kaphatott meghívást.
 
Ami bizonyára minden indulóra serkentően hathatott az a díjazás volt, ugyanis a vetélkedő első helyezett csapata a 2015/2016-os tanév tavaszi félévében majdan az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretein belül egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt, s a verseny 2-4. helyezett csapatai pedig ellátogathatnak egy többnapos tanulmányút keretében Európa 2016-os kulturális fővárosába (Donostia-San Sebastián - Spanyolország, Wrocław - Lengyelország).
 
Mauterer Zsuzsa
felkészítő tanár