Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Erőss Tímea országos újságírói elismerésben részesült

2012-06-11 06:00:00

A tavaly Pécsre elkerült egykori növendékünk, a közgazdászhallgató Erőss Tímea, a Fészek című újság friss felelős szerkesztőjeként a május 11-én megrendezett TEHETSÉGKUTATÓ DIÁKMÉDIA PÁLYÁZAT 2012 díjkiosztóján a kategóriája 2. helyzettje lett.

Televíziós és rádiós személyiségek, a tudatos médiahasználat iránt elkötelezett szakemberek találkoztak több mint ezer diákújságíróval a DUE Médiahálózat 19. alkalommal megrendezett Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján. A rendezvényt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke és Kecskés István, a DUE elnöke nyitotta meg. A rendezvény keretében adták át az idei Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait
 
Andy G. Vajna, Ördög Nóra, Lakatos Levente, Mádai Vivien, Mohay Bence, Lantos Gábor, Horváth Gergely, Pataki Zita, Kállay-Saunders András és Baricz Gergő is vendégei voltak a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület 19. Országos Ifjúsági Sajtófesztiváljának. A Sajtófesztivál programjaival a fiatalok médiaértését, médiahasználatát kívánja segíteni a DUE Médiahálózat. Az egyesület és a rendezvény célja is, hogy az internet és a televízió előtt felnövő nemzedék tudatosan, okosan, kritikusan fogyassza a médiatermékeket, biztonságosan használja a jelenkori kommunikációs csatornákat
 
 
A szervezők feladatuknak tekintik, hogy a környezetükben véleményformáló diákújságírókat és diákrádiósokat a minőségi médiatermékek előállítására és az újságírói etika szabályainak betartására tanítsák, erre mutassanak nekik példákat. Épp ezért állt idén is az ügy mellé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely főtámogatóként vett részt a rendezvényen, és számos szakmai programmal, előadással gazdagította a tematikát.    
 
Az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál hagyományosan otthont ad a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázata díjátadó ünnepségének is – ennek keretében jutalmazzák a legjobb általános és középiskolai, valamint felsőoktatási diákmédiásokat. Így összesen több mint hatvan fiatal és szerkesztőség kapta meg az év diákújságírója, diáklapja, diákrádiósa/diákrádiója, diákfotósa, online diákmédiuma vagy diák-videóújságírója, illetve egy-egy pedagógus az év mentora címet.
 
 
Erőss Tímea a saját kategóriájában, a diáklapjával e rendezvényen kapta meg a rangos elismerést.
 
Felsőoktatás
    1. Pesti Bölcsész Újság (ELTE BTK)
    2. Fészek (Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar)
    3. Kanyar (Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar)
    3. Közgazdász (Budapesti Corvinus Egyetem)
    Dicséret: Ecloga (Eötvös József Collegium)
 
Tímea ezúton is köszöni mindenkinek a Boronkayban, akik a sikerhez tanulmányai során hozzásegítették, ugyanis szerinte ehhez az eredményhez szükséges tudás javát iskolánkból hozta.
 
A Fészek egyik Tímea által szerkesztett lapszáma:
 
 

Akit érdekel a szervezet, azoknak íme az egyesület elérhetősége:
Varga G. Gábor sajtóreferens 06 30 396 9666, gabor.varga@due.hu