Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Év végi móka angolul – Boronkay Christmas Party, 2012

2012-12-19 18:00:00

Iskolánkban idén is megrendeztük a már-már hagyományos angolos karácsonyt, a Christmas Partyt. A rendezvényre ezúttal december 19-én, 15 órától, a díszteremben került sor.  

Mivel ez a program szorosan kötődik az angol nyelvhez és kultúrához, a fellépők felkonferálása, illetve később a vetélkedő feladatainak ismertetése is angol nyelven történt. Delaney Mitchell, egy idén iskolánkban tanuló cserediák vállalta a műsorvezetést, de hogy a kezdő angolosok se legyenek hátrányban, és hogy minden egyértelmű legyen, az instrukciók magyarul is elhangzottak. 
 
 
A rendezvény első felében hat angolos osztály produkcióját tekinthette meg a közönség. A műsort a 9.D nyitotta, akik a Jingle Bells című karácsonyi dalt énekelték el. Ezután  a 10.A lépett fel a „Santa Claus is coming to town” című dallal, ami alatt megérkezett a délután egyik főszereplője, maga Santa Claus, a Mikulás is, aki a rendezvény során többször megénekeltette a közönséget. Ezt követően  a 9.C Mariah Carey: All I Want for Christmas Is You dalának előadásával színesítette a délutánt. Azonban nem mindenki karácsonyi slágerekkel készült, a 9.E osztály egy táncos produkcióval örvendeztette meg a közönséget. A 9.N osztály egy Train számmal, a Shake up Christmas-sal lépett színpadra, majd a 9.A osztály egy hangulatos Coldplay dallal  zárta a fellépők sorát. 
 
 
Ezek után következhettek a várva-várt vetélkedők! Minden osztály csapatának tíz játékos feladatban kellett részt vennie, például egy tanulónak két kanál segítségével kellett megtöltenie egy karácsonyi zoknit pattogatott kukoricával, vagy egy fiú-lány párnak összekötött lábakkal kellett keringőznie, és közben arra is ügyelniük illett, hogy a fagyöngy, amit a homlokuk összeszorításával tartottak meg, le ne essen. A legmókásabb feladatok közé tartozott az a feladat is, amikor a kijelölt tanulók tánca közben a Mikulás koppantott a botjával, akkor a parketten lévőknek meg kellett mereven állniuk, egészen addig, amíg a nagyszakállú újra nem koppintott egyet. Próbára tette a versenyzők angoltudását és koncentrálóképességét a „Santa Says...” nevű feladat is, amelynek az volt a lényege, hogy a versenyző csak akkor hajtsa végre az angolul elhangzó feladatot, ha az a „Santa Says... ”, azaz  a „Mikulás mondja...” kifejezéssel kezdődött. És volt még tobozdobálás koszorúba, kis karácsonyi harangok kiegyensúlyozása egy üveg száján egy hurkapálca segítségével, hópehelygyűjtés, négykézláb kúszás rénszarvasagancsban, és dekorációhajtogatás is. 
 
 
Ám a sok-sok móka és nevetés közben egyik osztály sem feledkezett meg arról, hogy a vetélkedőnek igen komoly tétje van. Az első három helyezett jutalomban részesült, míg az utolsó helyen végzőkre csak a takarítás várt.  
 
 
A szoros küzdelemből végülis a 9.N került ki harmadik helyezettként, a második helyen végzett a 9.D, és az abszolút győztes a 9.A lett.
 
Ezúton is köszönjük a segítőknek és a szervezőknek, hogy lehetővé tették ezt a csodás délutánt, és az összes résztvevő nevében boldog karácsonyt és új évet kívánok.
 
Szabó Dorina - 9.c