Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Felhívás fáklyás felvonulásra

2015-03-18 17:56:28

A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezése a Föld Órája akció, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

 
 
A WWF Föld Órája 2007-ben egyetlen város részvételével indult, ám az ausztrál város, Sydney mellé azóta több mint 6000 település csatlakozott, hogy 60 perces sötétséggel jelezze, figyel a bolygóra! 2014-ben világszerte 7000 település, és 162 ország vett részt a világ legnagyobb önkéntes akciójában!
 
2015. március 28-án kilence-dik alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek keretében 20.30 és 21.30 között bolygónk sok ezer városában egy időben sötétülnek el a fények, és emberek milliói kapcsolják le a világítást otthonaikban vagy munkahelyükön.
 
Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentése, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat.
 
Az elmúlt öt évben városunk is részese volt ennek a világméretű kezdeményezésnek.
 
A WWF Magyarország idén újra versenyt hirdet települései között: keresik a WWF Föld Órája Fővárosát! A település sikere regisztrációját követően a lakóin múlik! Az a település viselheti egy évig a WWF Föld Órája Fővárosa címet, ahonnan lakosságához viszonyítva a legtöbb regisztráció érkezik a foldoraja.hu weboldalra.
 
Ha tehát szeretnénk, hogy településünk egy évig ezt a címet használhassa, buzdítsuk városunk lakosait aktív részvételre!
 
 
Vácon 2015. március 28-án 20.30 órakor fáklyás és gyertyás felvonulást tartunk. A menet a Március 15. térről indul a Városháza elől a Székesegyházig, majd vissza a Városházáig.
 
Arra kérjük a Boronkay diákjait, ha fontosnak tartják e kezdeményezést, csatlakozzanak a felvonuláshoz. 
 
Lehetőség szerint mindenki hozzon magával fáklyát vagy gyertyát.
 
Várunk minden kedves érdeklődőt a helyszínen, hiszen közös érdekünk a Föld védelme.
 
Fördős Attila 
polgármester