Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

„Fény támad” Adventi Tárlat 2021

2021-12-16 20:02:00

Idén november 23.-án került sor az Adventi Tárlatunk megnyitójára. 
Nagy örömünkre Németh Árpád festőművész és barátai tisztelték meg iskolánkat alkotásaikkal. A Karácsony misztériumát, a fény eljövetelét várva időzhet el a szemlélődő a képek elött, és minden bizonnyal megtalálja az azokban bujkáló, előtűnő, ragyogó, világító fénysugarat!



Megcsodálhatjuk Németh Árpád színes és mozgalmas ritmus harmóniáit, Lehotka László üvegpillanatokba álmodott „jelenéseit”, Koltai-Dietrich Gábor enkausztikus áttűnéseit, Óvári János csendes valóság-képeit és Orvos András forma- és színmisztikáját.
 





A kiállításmegnyitó gondolatokat Németh Árpád festőművésztől hallhattuk, aki Ady Endre, Pilinszky János szavaival, Tarkovszkíj pillanatképeinek felidézésével és saját élettapasztalataival tűzdelt elgondolkodtató előadásával magával ragadta a hallgatóságot. Köszönjük Neki és kívánunk békés adventi várakozást Mindenkinek!


További fotók az eseményről    l    

 



A váci Lyra Könyvesház idei Adventi művészeti kiállításának ünnepi megnyitóját december 3.-án este két diákunk : Gubó Liza 11/A osztályból szavalatával és Demény Máté Krisztián a 9/P osztályból harmónika játékával tette fényesebbé! A megnyitó beszédet Németh Árpád festőművésztől hallhatta a közönség! Köszönjük diákjainknak, hogy tehetségükkel hozzájárultak a varázslathoz, mely hangulatot teremtett és közelebb hozott bennünket egymáshoz!