Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Füzesi Tamás fotókiállítása

2016-01-25 11:04:52

Pár éve a januártól áprilisig terjedő időszakban a BorLap fotósainak rendszeresen megrendezzük a csoportos sajtófotó tárlatát. Most ezt az időszakot kettéosztottuk és volt növendékünk, a nemrégiben még a BorLapnak sajtófotózó Füzesi Tamás önálló fotókiállításával kezdtünk 2016. január 21-én.

Tamás jelenleg a Metropolitan egyetem audiovizuális szakán filmművésznek, operatőrnek tanul, a kiállítás anyaga a képzése részeként elkészített fekete-fehér fényképeiből állt össze. 
 
A kiállítás házigazdája volt Mojzes Zsófia, a tárlatot megnyitotta Hujbert István, Tamás egykori borlapos mentora, és fellépett verssel és hegedűvel Kovács Csenge 10.A, aki előadta Edward Elgar (1857–1934) brit zeneszerző Salut d’Amour című művét és Kántor Péter Szerelmes triptichon című versét.
 
Borlapos tárlatainkon igyekszünk mindig saját körünkből előadót hívni, de először volt példa arra, mint Csenge esetében, hogy valaki két műfajban is megcsillantotta a tehetségét. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mojzes Zsófia és Füzesi Tamás a kiállításon
 

 Adámi Bence fotói a megnyitóról

 Füzesi Tamás kiállításának anyaga


Tamás eddigi jelentősebb vizsgamunkái

 Füzesi Tamás - Lightspeed

A képzése gyakorlatainak egyikeként azt a feladatot kapta, hogy fotografáljon egy olyan 2-3 perces fekete-fehér kisfilmet, amely egy négyzetméterről el nem mozdított kameraállásból, egy a tanárai által választott helyszínen készül. Megoldásként íme ez az izgalmas munka született.

 Füzesi Tamás - Ritmus

Még itt a Boronkayban készített kisfilmje, amelyel hozzásegítette, hogy felvételt nyerjen az egyetemre.