Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Futballistáink az országos döntőbe jutottak

2015-04-24 08:08:11

Ismét nem a legerősebb csapatunkkal álltunk ki az április 23-án Gödöllőn megrendezett kispályás Telekom Labdarúgó Diákolimpia® megyei döntőjén, mert a kapusunk (Klein D.) és az egyik csatárunk (Szalai A.) nem tudott eljönni, azonban mégis megnyertük a kupát és továbbjutottunk az országos döntőbe.

A probléma mégsem volt olyan nagy, mert a múltkor hiányzókból kettő most itt volt (Honti B., Kovács K.), és a kapusposztot is rutinos emberrel tudtuk pótolni (Haljárszki B. tavaly végigvédte az országos döntőt, bár az idén erre a feladatra külön nem edzett).
Az első mérkőzés nagyon sportszerű és viszonylag sima volt a váci Madách ellen (6:0).
A másodikra egyik jelző sem volt elmondható. Az agresszíven és nagyon lelkesen védekező Premontreit csak 1:0-ra tudtuk megverni, de a lényeg, hogy sikerült begyűjteni a 3 pontot.
Úgy alakultak a mérkőzések, hogy a végére maradt párosítások döntöttek az 1-2. és a 3-4. hely sorsáról, hiszen a szigetszentmiklósi Batthyány az első körben 0:0 után büntetőkkel verte a Premontreit, a másodikban 9:1-re a Madáchot. Így az a csapat juthatott ki az országos döntőre, amelyik valamilyen módon (rendes játékidőben vagy büntetőkkel) megnyeri a Boronkay-Batthyány párosítást. Sajnos egy téves bírói ítéletnek köszönhetően (ahelyett, hogy a javunkra kifelé ítélt volna szabadrúgást, büntetőt fújt ellenünk) már a 2. percben hátrányba kerültünk. De a jobb játéktudás hamar kidomborodott, s alig hét perc leforgása alatt megfordítottuk az állást. A 2:1-es félidőt követően még nagyobb fölénybe kerültünk. Az ellenfél lelkesen támadott, de igazán veszélyes helyzetet talán kétszer tudott kialakítani, viszont mi a megszerzett labdákból legalább 8-10 gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk, amelyből kettő kapufa lett, 4-6 mellé ment vagy védte a kapus, de ami a lényeg, hogy kettő túljutott a gólvonalon, s így végül 4:1-re hoztuk a döntő döntőjét.
Gratulálok minden játékosnak!
Szerintem megérdemelten nyertük meg a kupát.
Országos döntő május 15-17. (Vép - Vas megye)
 
 
A szövegben megemlítetteken kívül az alábbi játékosok szerepeltek még: Bábik Sz., Baradlai E., Fábián M., Hényel V., Hévizi P., Lugosi A., Ocztos A.
A csapat segítői voltak: Kis T., Kovács G., Horváth D.
 
Fábián Gábor