Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Futsal csapatunk országos 5. lett

2017-02-01 12:50:46

Kiváló játékkal és egy kis szerencsétlenséggel 5. helyen végzett a futsal csapatunk a Miskolcon megrendezett országos döntőn.

Már a sorsoláskor látszódott, hogy igen erős csoportba kerültünk, s nem lesz könnyű a továbbjutás. 
 
Egy könnyed 8:0-ás győzelemmel kezdtünk az Esztergom ellen (őket mindenki megverte, még ha nem is ilyen nagy különbséggel).
 
Aztán jött egy nagyon harcos Zalaegerszeg, s mivel elkövettük azt a hibát, hogy több ziccert is kihagytunk, sajnos ki is kaptunk 2:1-re.
 
A harmadik csoportmeccsünkön az "életünkért" küzdöttünk a Zalaegerszeget is simán (4:1-re) legyőző hazai csapat ellen. Kétszer is hátrányba kerültünk, s nincs mit szépíteni a dolgon, nem kis bírói segítséget kaptak a miskolciak. A mérkőzés utolsó 4 percében kockáztattunk és kapus nélkül játszottunk, ami bejött és megfordítottuk a meccset, nyertünk 3:2-re. Ez azért is nevezhető különlegesnek, mert végül a miskolciak nyerték a tornát, s csak mi tudtuk őket legyőzni.
 
Az utolsó csoportmeccsünket a szintén nem gyenge játékerőt képviselő Győr ellen játszottuk. A kiválóan védekező ellenfelünk ellen, mindössze a második félidő közepén született az első gól, amit a góllövési kényszerük miatt fellazuló védekezésük miatt sikerült még eggyel megtoldani, így végül 2:0-ra nyertünk és csoport másodikként továbbjutottunk.
 
Vasárnap egy csoportelsővel, a zömében futsalosokkal felálló Veszprémmel kezdtük. Végig domináltuk a mérkőzést. A veszprémiek egy-egy kontrától eltekintve a védekezésre koncentráltak, amit el kell ismerni, kiválóan meg is oldottak. Ennek ellenére a második félidő elején sikerült egy egyéni akcióból gólt lőni, amit azonban a bírók nem adtak meg. Sajnos ezt követően egy nagyon-nagyon elkerülhető gólt kaptunk, s hiába játszottunk ismét kapus nélkül az utolsó percekben csak helyzetekig jutottunk, gólig nem. (Megjegyzem, ez a Veszprém a mezőny általam legerősebbnek látott csapatától a Kaposvártól sem kapott gólt a következő mérkőzésükön, tehát tényleg kiválóan tudtak védekezni)
 
Óriási csalódás volt ez a csapat minden tagjának, hiszen nem a jobb játékot mutató gárda jutott a legjobb négy közé. De nem állt meg az élet, hiszen volt még előttünk két meccs, amit szerettem volna, ha megnyerünk. Nem volt könnyű motiválni a srácokat, mert mindenki csak lógatta a fejét. Már bemelegíteni is alig akartak. Pedig az ellenfelünk nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a hozzánk hasonló utat bejáró Székesfehérvár volt az. Gyorsan hátrányba is kerültünk, de sok cserével valahogy sikerült felrázni a csapatot, s végül - szerintem jogosan - meg is nyertük a találkozót 2:1-re.
 
Ebben a szituációban a számunkra elérhető legjobb helyezés az 5. volt, amihez az addig jól játszó Gyöngyöst kellett legyőzni. Ekkorára visszatért a játékkedv a srácokba, s bár itt is hátrányba kerültünk, egy pillanatig nem aggódtam, hiszen jelentősen az ellenfelünk fölé nőttünk, s még úgy is 3:1-re vezettünk a második félidő közepére, hogy több 100%-os helyzetet is kihagytunk. A lefújás pillanatában ugyan kaptunk még egy potya gólt, de ez már nem számított.
 
Több szakvezető, sőt a bírók közül is páran azt mondták, hogy a Vác mutatta a legszervezettebb játékot, s ennek a csapatnak döntőt kellett volna játszania. 
 
 
A fotón szereplők: 
álló sor: Fábián Gábor felkészítő, Laczkó Dániel, Tóth Bálint, Berényi Márk, Niedermüller Ákos, Hámor Zsombor, Ligetfalvi Dávid csapatkapitány
guggoló sor: Balázs Máté, Földi Máté, Lugosi András, Szentesi Bence, Liebhart Péter
 
Köszönöm a keret többi tagjának is a munkáját, hiszen az elért eredmény az ő érdemük is: Brucker Lajos, Hényel Viktor, Lédermayer András, Klinger Olivér, Skulka Botond, Sárosi Soma
 
Fábián Gábor