Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Gólyatábor - 2017

2017-10-18 08:06:00

Álmos szemek, ismerősöket fürkésző tekintetek, riadt, de izgatott pillantások. Nagyjából ennyivel jellemezhetnénk a 2017-es Boronkay gólyatábor kezdetét. 

Aztán persze, ahogy haladtunk az eseményekkel, úgy oldódott fel a hangulat is.

A megszokáshoz híven az első nap délelőttjét az egymással és az iskolával való ismerkedéssel töltöttük. Miután az új osztályok megtalálták helyüket a DÖK segítői mellett előkerültek a régi és új játékok, emellett pedig a Dökösök gondoskodtak arról is, hogy a gólyák értesüljenek a túléléshez elengedhetetlen iskolai összetevőkről (legyen szó akár a páratlan büfés pogácsáról, akár a legjobb mosdók helyzetéről). Ekkor már az új arcok is kezdték megtalálni a hangjukat, és erre nagy szükség is volt, hiszen ebéd után a megszokott vetélkedőre került sor, ahol minden osztály lehetőséget kapott hangerejük és kreativitásuk megcsillogtatására. A káposztafej faragástól kezdve, a dalszöveg átírásokon át, a vízibomba csatáig minden megtörtént, ami jókedvet és csapatépítést biztosított elsősorban a gólyák, de természetesen a DÖK tagok számára is. A feladatok után természetesen az új gólyatánc betanítására is sor került; ezt a feladatot idén Lengyel Gréta (12.A) vállalta, koreográfiáját  B.o.B I’ve got the magic in me című számára készítette.

Be kell vallanunk, hogy az idei tábor kellően elrugaszkodott a hagyományoktól, így kimaradt az esti ijesztgetés és a másnapi strandolás is, valamint idén a koli helyett a suli tantermeiben aludhattak a gólyák.

Az elmaradt programok helyébe természetesen teljesen újak léptek. Így történt az is, hogy vacsorára külön szendvicskészítő versenyben mérettük össze a diákokat. Ezt már csak az esti programok követték, ami a jó hangulatú közös tábortüzes énekléssel kezdődött, majd végül hajnali kettőkor a sportpályán helyet kapó fergeteges bulival zárult, amit a sokak számára már ismert Aeron Sole és Kempy páros biztosított. Míg kint a zene kapta a főszerepet, bent - a bátorságpróba helyettesítésének céljából - egy ugyanolyan rémisztő szabaduló szobában is zajlottak az események.

A második napot természetesen a jól ismert kora reggeli tornával kezdhették az újdonsült Boronkaysok, majd a reggelik elfogyasztása után kétfelé szakadtak az osztályok. Szimultán zajlottak a sárkányhajózások, valamint a több állomásos városi vetélkedők. Ennek a versenynek a díjazására a Szecskán került sor, idén a 9.C osztálynak gratuláltunk egy új vándorkupával.

A táborzárásra délután került sor. Le sem tagadhatnánk, hogy iskolánk új tagjai mosolyogva, boldogságban, és egy élmény dús kilencedikes év ígéretével köszöntek el. 

Nagyítás

Az egész program megszervezéséért óriási köszönet Tóthné Brassói Hilda tanárnőnek, és a résztvevő diákönkormányzat tagjainak! Én úgy gondolom, hogy ismét sikerült egy felejthetetlen kétnapos táborozást összehozni gólyáink számára.

Bérczes Borbála


Prohászka Bianka fotói